SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

"Kan Donör Veri Bankası" projesi Başbakanlık'ta tanıtıldı

"Kan Donör Veri Bankası" projesi Başbakanlık'ta tanıtıldı

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri Kan Donör Veri Bankası'nın tanıtımı için Başbakanlık'ta kayıt aldı, çalışanlardan veri topladı, proje hakkında bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 26/06/14 17:15
okuma süresi: 3 dak.
"Kan Donör Veri Bankası" projesi Başbakanlık'ta tanıtıldı
A- A A+

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell'inülkemizde 'acil kan' ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla yaşama geçirdiği 'Kan Donör Veri Bankası' projesi Başbakanlık'ta tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında imzalanan protokolün ardından her geçen gün büyüyen 'Kan Donör Veri Bankası' için Başbakanlık'ta veri kaydı yapıldı, projenin işleyişi ve amaçları hakkında personele bilgi verildi.

Başbakanlık'taki uzman, memur ve işçilere yapılan tanıtıma Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell'den sorumlu kişiler de katıldı.

"Şimdi Kan Verme Sırası Sizde" sloganıyla gerçekleştirilen tanıtıma, Başbakanlık çalışanları "Şimdi kan verme sırası sizde değil asıl bizde" diyerek destek verdi, bu önemli sosyal sorumluluk projesine katkı koyanlara teşekkür etti.

Geleceğimiz şekillenecek

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell'in tanıtım etkinliğinde 'Kan Donör Veri Bankası'nın geleceğe yönelik çok önemli bir adım olduğu anımsatıldı, Başbakanlık'ta tek tek odalar gezilerek kayıt alındı.

Başbakanlık'taki tanıtım sırasında şu bilgiler de verildi:

"Veri bankası için öncelikle kayıt almaya çalışıyoruz, amacımız anında kan almak değil veri toplamaktır. Duyarlı kişilerin atacağı ücretsizher SMS ile kişilerin kan grupları kayıt altına alınacak, gönüllülerin kan verme süreçleri izlenecek, bir sonraki kan verme zamanı belirlenerek, bilgi verilecek. Kan DonörVeri Bankası'nın işleyişi içerisinde her kişi istediği sıklıkta kan verebilecektir. Sağlık Bakanlığı'nın yürüteceği bu süreçte kişiler kan vermek istediği zaman aralığında merkezlere çağrılarak kan alma işlemi gerçekleşecek, böylelikle hepimizin bir gün ihtiyacı olabilecek kan için önceden önlemler alınmaya çalışılacaktır."

Her ay 2 bin ünite kan

Ülkemizde Thalassaemia, Kanser ve Diyaliz hastaları için aylık rutin olarak yaklaşık bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor, ayrıca, acil veya planlı ameliyatlar ile trafik kazaları da hesaba katıldığında bu gereksinim 2 bin üniteye kadar çıkabiliyor.

Gönüllüler, adı, soyadı ve kan grubunu yazarak Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e gönderdikleri ücretsiz SMS'le 'Kan Donör Veri Bankası'ndaki yerlerini alabiliyor.

Bu başvuruların tümü 'database' (veri tabanı) olarak kan bankasına aktarılıyor.

Böylece 'acil durumlar' için 'Kan Donör Veri Bankası'nda ciddi bir yaşam alanı oluşturuluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.