SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nden iki Nöroloji Uzmanı Avrupa Epileptoloji Kongresi'ne katıldı

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden iki Nöroloji Uzmanı Avrupa Epileptoloji Kongresi'ne katıldı

Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanları Dr. Duygu Aksoy ve Dr. Pınar Gelener, Stockholm'da düzenlenen Avrupa Epileptoloji Kongresi'ne katıldı.

Yayın Tarihi: 08/07/14 11:38
okuma süresi: 2 dak.
Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden iki Nöroloji Uzmanı Avrupa Epileptoloji Kongresi'ne katıldı
A- A A+

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, Avrupa Epileptoloji Kongresi'nin 11'incisi İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlendi.

Kongre boyunca nörobilim dünyasının önde gelen isimlerinin birçok kurs ve toplantı programında yer aldığını kaydeden Kamiloğlu, Kıbrıs genelinden toplamda 3 bilimsel çalışmanın sunulduğu kongrede, KKTC adına Nöroloji uzmanı Dr. Duygu Aksoy ve Dr. Pınar Gelener'in kongreye katılarak iki ayrı oturumda sunum yaptıklarını kaydetti.

İLK KEZ SÖZEL VE POSTER BİLDİRİLERİYLE KKTC TEMSİL EDİLDİ

Kongrede ilk kez KKTC'nin sözel ve poster bildirileriyle temsil edildiğini dile getiren Kamiloğlu, Dr. Duygu Aksoy'un Avrupa Nöroloji Derneği özel bursu ile katıldığı kongrede "Epilepsi Hastalarında Okskarbamazepin ve Levetirasetam Monoterapisinin Serum Kalsiyum ve D Vitamini Metabolizmasına Etkileri" isimli çalışmasının 765 poster içerisinden sadece 67 postere verilen "en iyi poster ödülü" almaya hak kazandığını ve sözel sunumun da başarıyla yapıldığını ifade etti.

Her iki katılımcının Nobel Müzesi'nde 1901-2013 tarihleri arasında epileptoloji alanında Nobel ödülü kazanan en iyi çalışmayı seçmek için oy kullandığını da sözlerine ekleyen Kamiloğlu, "Bu da ülkemiz adına bir ilk olmuştur" dedi.

Kamiloğlu açıklamasında şöyle dedi:

"Bu vesile ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği olarak, hastanemiz mensubu iki hekimimizi yürekten kutlar başarılarını halkımızla paylaşmaktan gurur duyarız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.