SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Topluluğu İstanbul'da buluştu

Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Topluluğu İstanbul'da buluştu

YDÜ, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer'in başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Topluluğu İstanbul'da buluştu

Yayın Tarihi: 08/07/14 15:24
okuma süresi: 4 dak.
Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Topluluğu İstanbul'da buluştu
A- A A+

22. Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Kongresi (IFCC-WorldLab2014) İstanbul Kongre Merkezi'nde 116 ülkeden 5133 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Başkanlığını Yakın Doğu Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer'in yaptığı Kongre'nin açılış konuşması Harvard Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil tarafından "Obezite ve Diyabetin İmmunometabolizması" konusunda yapıldı.

Katılımcılar, Kongre süresince çok değerli bilim insanları tarafından verilen genel konferansları dinleme şansına sahip oldular; Minnesota Üniversitesinden, Prof. Dr. Kamil Uğurbil "Ultra yüksek alanlı magnetik rezonans ile beyin fonksiyonlarının ve bağlantılarının görüntülenmesi"; İsveç Karolinska Enstitüsü'nden, Nobel Komitesi eski başkanı Prof. Dr. Göran Hansson "İnflamasyon, immünite ve ateroskleroz"; Londra İmperial Koleji'nden Prof. Dr. Mustafa Djamgoz "Kanserde iyon kanalı ifadelenmesi: Laboratuvardan kliniğe" ve Hong Kong Çin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dennis Lo "Plazma genomunun aydınlatılması: Doğum öncesi tanı ve kanserdeki uygulamaları" konularında konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden öğretim üyelerinin ve ayrıca Tıp Fakültesi Dönem I öğrencilerinin de katıldığı kongrede; Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı alanında çok geniş spektrumda konuları içeren ve sekiz ayrı salonda eş zamanlı gerçekleşen sempozyumlarda hasta odaklı laboratuvar tıbbı, hasta başı testleri, ISO15189, kişiselleştirilmiş tıp gibi konuların yanı sıra hemostasiyoloji, vasküler belirteçler, otoimmünite, nörodejeneratif hastalıklar ve epigenetik ile ilgili son teknolojik gelişmeler tartışıldı. Ayrıca obesite, enfeksiyon hastalıkları, kanama ve pıhtılaşma, immün yetersizlikler, tümör belirteçleri, kemik metabolizması ve hematolojik hastalıklar ile ilgili güncel laboratuvar uygulamalarına da yer verildi. Kongrelerin ayrılmaz bir parçası olan poster sunumları ise üç gün boyunca 1552 posterin sunumu ile gerçekleşti. IFCC tarihinde ilk defa 8 kardeş federasyon da kendi sempozyumlarını düzenleyerek Kongre'ye katkıda bulundular. Bu federasyonlar; Amerikan Klinik Kimya Birliği (AACC), Arap Klinik Biyoloji Federasyonu (AFCB), Afrika Klinik Kimya Federasyonu (AFCC), Asya-Pasifik Klinik Biyokimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu (APFCB), Balkan Klinik Laboratuvar Federasyonu (BCLF), Latin Amerika Klinik Biyokimya Konfederasyonu (COLABIOCLI), Avrupa Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu (EFLM) ve Dünya Patoloji ve Laboratuvar Tıbbı Dernekleri Birliği (WASPaLM)'dir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.