SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Diyetisyen Uluçay: "İftarda ve sahurda bol su içilmelidir"

Diyetisyen Uluçay: "İftarda ve sahurda bol su içilmelidir"

Ramazan ayının sıcak havalara denk gelmesi nedeniyle özellikle su ihtiyacı öne çıkıyor.

Yayın Tarihi: 13/07/14 17:59
okuma süresi: 2 dak.
Diyetisyen Uluçay: "İftarda ve sahurda bol su içilmelidir"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Yaz aylarına denk gelen Ramazan ayında, özellikle su tüketimi konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Ülkemizde hissedilen yoğun sıcaklık nedeniyle bol bol su içilmesi gerektiğini belirten Beslenme Uzmanı, Diyetisyen Emine Uluçay, özellikle oruç tutan vatandaşları uyararak iftarda ve sahurda bol su içilmesi gerektiğini belirtti.

Yaz aylarına denk gelen Ramazan ayı boyunca en çok yapılan hatanın sahura kalkmamak olduğunu söyleyen Uluçay, "Oruç tutarken mutlaka sahura kalkılması gerekir. En büyük hata sahurun atlanması. Hafif gıdalarla bol su tüketerek sahuru geçirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Uzun süren saatler ve sıcağın da etkisiyle Ramazan ayında vücudun suya ihtiyaç duyduğunun altını çizen Emine Uluçay, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, domates, salatalık gibi içinde su barındıran meyve ve sebzelerin tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

İftarda ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan Uluçay şöyle konuştu;"Ülkemiz iklim itibarıyla yaz aylarını oldukça sıcak geçiren bir coğrafya. Ramazan ayının da yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle oruç tutanlar özellikle su ve sıvı gıdalar tüketmeli. İftarda bir bardak suyla oruç açmak gayet sağlıklı.

Sonrasında ise bir kase çorbayla mideyi yormadan, sıvı almaya devam edilebilir. Mevsim nedeniyle sıcak çorba içmek istemeyenler evlerinde soğuk çorba yapıp tüketebilirler. Aynı zamanda iftar yemeğinden sonra kahve, çay ya da meyve suyu içerek de eksik kalan su ihtiyacını tamamlamak mümkün. Ramazan aylarında yapılan en büyük hataysa sahuru atlamak oluyor. Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için sahurda da

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.