SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Çocuklar aşısız!

Çocuklar aşısız!

Sağlık Bakanlığı sadece Lefkoşa Surlariçi'nde aşıları eksik 390 çocuk tespit etti. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi uhdesinde sürdürülen "Yerinde Sağlık Projesi"nin ilk aşaması Lefkoşa Surlariçi Bölgesi'nde yapıldı. Yapılan sağlık anketinin sonuçlarına göre, bölgede aşıları eksik olan çocuk sayısı ürkütücü. Sadece Lefkoşa Surlariçi Bölgesi'nde aşılarının eksik olduğu saptanan çocuk sayısı 390.

Yayın Tarihi: 30/07/14 12:00
okuma süresi: 4 dak.
Çocuklar aşısız!
A- A A+

Surlariçi Bölgesi'nde aşıları eksik olan çocukların yoğunlukla karşılarına çıktığını ancak başka bölgelerde daha farklı sorunlarla karşılaşılabileceğini belirten Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Dr. Emine Güllüelli, Lefkoşa Surariçi'nde Evde bakım hizmetine ihtiyaç duyduğu tespit edilen 12 kişinin yanısıra, aşıları eksik olan çocuklara aşılama kampanpanyası başlatıldığını söyledi.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'nin Lefkoşa Türk Belediyesi ile işbirliği içinde başlattığı "Yerinde Sağlık Projesi" çerçevesinde Suriçi ve Haspolat bölgelerinde yapılan taramalar tamamlandı.

SURLARİÇİ'NDE 390 ÇOCUĞUN AŞILARI EKSİK

Özellikle Surlariçi Bölgesi'nde yaşayan ailelerin, çocuklarına hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan aşılarını bile yaptıramadığı ortaya çıktı.

Çeşitli nedenlerle doktora ve sağlık hizmetlerine ulaşamayan kişilere ulaşmak için başlatılan proje kapsamında, 27 Nisan – 23 Mayıs tarihleri arasında Surlariçi Bölgesi'nde 785 eve ulaşıldı.

Bu taramalar sonucunda, aşıları eksik olan 390 çocuğun dışında, 12 kişinin gerek yaşlılık gerekse fiziksel-zihinsel engeller nedeniyle evde bakıma ihtiyaç duyduğu saptandı. Ayrıca bazı çocukların özel eğitime ihtiyaç duyduğu tespit edildi. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar, çocuk psikiyatristi ile buluşturuldu.

AŞILAMA SÜRECEK

Aşıları eksik olan çocuklar için Arabahmet İlkokulu'nda aşılama yapıldı, 390 çocuğun 150'sinin aşıları başlatıldı.

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Dr. Emine Güllüelli, aşıları eksik olan tüm çocuklara ulaşmak için belirlenecek bir yerde haftanın belli günlerinde çocuk doktoru bulunması yönünde çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

YAZ AYLARINDA MOLA

Şu anda havanın sıcak olması nedeniyle taramaların durduğunu belirten Güllüelli, "Ancak Eylül ayında kaldığımız yerden devam edeceğiz. Başlattığımız aşılamalar ise sürüyor" dedi.

HEM EKİP HEM İNSANLAR ENDİŞELİ

İlk başlarda ziyaret ettikleri evlerde nasıl karşılanacakları konusunda endişeler yaşadıklarını söyleyen Güllüelli, ziyaret edilen ev sakinlerinin de tedirgin olduklarını hissettiklerini anlattı.

Evi ziyaret edilen bazı kişilerin endişesinin, kaçak veya çalışma izinsiz olmalarından kaynaklandığını kaydeden Güllüelli, "Kısa sürede ev ziyaretlerini yapma amacımız bölgede duyuldı ve tedirginlik gitti" dedi.

HASPOLAT'TA AŞILARI EKSİK 97 ÇOCUK SAPTANDI

Haspolat Bölesi'nde de taramaların bittiğini belirten Güllüelli, bu bölgede 47 evin ziyaret edildiği ve aşılarının eksik olduğu saptanan 97 çocuğun 50'sinin aşılarının başlatıldığı bilgisini verdi.

SIRA KARPAZ'DA

"Yerinde Sağlık Projesi"ni tüm adaya yayma niyetinde olduklarını ifade eden Güllüelli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu projeyi Lefkoşa'da başlattık, verimli geçti. Aynı projeyi geçen haftalarda Karpaz Bölgesi'nde de başlattık. Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik'te bulunan sağlık merkezlerimizdeki personelimizin katılımıyla bir program çizdik. Bu belediyeleri ziyaret ettik, başkanlara projemizi sunarak işbirliği talep ettik, tüm belediyeler buna katkı koyma sözünü verdiler. Karpaz köylerindeki taramalarımız sürüyor, sonuçları önümüzdeki günlerde elimize gelecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.