SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'de "Onkoloji Uzamanı" yok!

KKTC'de "Onkoloji Uzamanı" yok!

"Kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım" olarak nitelenen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek Onkoloji Merkezi'nin Türkiye Sağlık Bakanı'nın katılımıyla temelinin bugün atılması, bı konuda doktor eksikliğini gündeme taşıdı...

Yayın Tarihi: 22/08/14 13:52
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'de "Onkoloji Uzamanı" yok!
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre, ülkemizde "onkoloji uzmanı" (kanser uzmanı) bulunmuyor. Yapılan araştırmada, erişkin onkolog açığının gerek Türkiye'den gerekse ülkede bulunan dâhiliye uzmanları tarafından giderildiği öğrenildi.

İhalesi sonuçlandıktan sonra ilgili firmayla 18 Temmuz 2014'te sözleşmesi imzalanan, Temmuz 2015'te inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi beklenen Onkoloji Hastanesi'nde Pediatrik onkoloji tedavileri ve radyoterapi hizmetleri verilecek...

Konunun gündeme gelmesi ile KKTC'deki onkoloji uzmanı eksikliği de dikkat çekti.

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre, ülkemizde onkoloji uzmanı bulunmuyor. Yapılan araştırmada, erişkin onkolog açığının gerek Türkiye'den gerekse ülkede bulunan "dâhiliye" uzmanları tarafından giderildiği öğrenildi.

Onkoloji branşının doktor adayları tarafından tercihinin düşük olmasının böyle bir sonuç doğurduğu öğrenilirken, KKTC'de çocuk onkolog uzmanlarının bulunduğu görüldü.

2015'e kadar giderilecek

Öte yandan temeli atılan ve 2015'de bitmesi beklenen Onkoloji Hastanesi'nin tüm eksiklerinin o tarihe kadar gidermeye çalışacağı öğrenildi. KKTC'de çok büyük bir sorun olan kanser vakaları ile ilgili atılan adımın önemine dikkat çekilirken doktor eksikliği ise ciddi sıkıntı oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.