SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Sağlık Bakanlığı: "Nijerya uyruklu kişilerde Ebola bulgusuna rastlanmadı"

Sağlık Bakanlığı: "Nijerya uyruklu kişilerde Ebola bulgusuna rastlanmadı"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Gazimağusa Devlet Hastanesine bugün yüksek ateş şikâyetiyle başvuran Nijerya uyruklu kişinin durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, Lefkoşa'da Enfeksiyon Uzmanları tarafından kontrol edilen Nijerya uyruklu kişilerde Ebola hastalığı bulgusuna rastlanmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 24/08/14 22:45
okuma süresi: 3 dak.
Sağlık Bakanlığı: "Nijerya uyruklu kişilerde Ebola bulgusuna rastlanmadı"
A- A A+

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Gazimağusa Devlet Hastanesine bugün yüksek ateş şikâyetiyle başvuran Nijerya uyruklu kişinin durumuyla ilgili, bu gece yeni bir açıklama yaptı.

Taburcu edildiler…

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Müsteşar Gür, akşamüzeri Gazimağusa Devlet Hastanesi'nden özel bir ambulansla Lefkoşa'ya sevk edilen Nijerya uyruklu kişi ve bu kişinin yakın arkadaşları olan 2 kişiye, Sağlık Bakanlığının Enfeksiyon Uzmanları tarafından kontrol yapıldığını kaydederek, yapılan kontrollerde kişilerde Ebola hastalığına dair herhangi bir bulguya rastlanmamasından dolayı taburcu edildiklerini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gür, bugün Gazimağusa Devlet Hastanesine yüksek ateş şikâyetiyle müracaat eden Nijerya uyruklu kişiyi ve diğer 2 arkadaşını, 3 gerekçeden dolayı taburcu ettiklerini ifade etti.

Lefkoşa'da yüksek ateş belirtisi yok, Ebola bulgusuna rastlanmadı…

Birinci gerekçenin söz konusu kişiye şüpheli olan kişiler Lefkoşa'da Enfeksiyon Uzmanları tarafından kontrol edildi. Yüksek ateş belirtisi ve Ebola bulgusuna rastlanmadı.

Kuluçka dönemi aşıldı…

Gür, diğer gerekçelerin de, adı geçen şahısların KKTC'ye giriş tarihinin kuluçka dönemini aşmış olması olduğunu ifade etti.

Nijerya'daki salgın bölgesinin dışındaki bir bölgeden KKTC'ye geldiler…

Son gerekçenin, kişilerin KKTC'ye Nijerya'daki salgın bölgesinin dışındaki bir bölgeden gelmiş olması olduğunu kaydeden Gür, taburcu edilen söz konusu kişilere yönelik gerekli önlemlerin alındığının altını belirtti.

Gür, "Bakanlığımız bu konuda tüm önlemleri almıştır. Söz konusu hastanın takipleri yapılmaya devam edilecektir. Kişinin tüm iletişim bilgileri alınmıştır. Herhangi bir rahatsızlık durumunda kendisine ilgili ekiplerimiz tarafından süratle ulaşılacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.