SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Tıp Fakültesi Uluslararası Patoloji & Laboratuvar ve Tıp Kongresi için Malezya'da...

YDÜ Tıp Fakültesi Uluslararası Patoloji & Laboratuvar ve Tıp Kongresi için Malezya'da...

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Malezya'da 26-28 Ağustos 2014 tarihlerinde düzenlenen 48. Uluslararası Patoloji & Laboratuvar (ICPaLM) ve Malezya/Singapur Tıp kongresine katıldı.

Yayın Tarihi: 27/08/14 13:28
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Tıp Fakültesi Uluslararası Patoloji & Laboratuvar ve Tıp Kongresi için Malezya'da...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi , Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 1966 Yılında kurulan Malezya / Singapur Tıp Akademisi bilimsel bağlamda tüm tıp dallarını bünyesinde barındıran ve her sene uluslararası konferanslar düzenleyerek belirlenen spesifik konularda tıp dünyasında gerçekleşen araştırmalar ve yenilikleri, gerek yayınlar aracılığı ile gerekse uluslararası konferanslarla dünya bilmine katkı sağlamayı hedefleyen Tıp dünyasının en önemli kurumlarından biridir.

Kongreye özel olarak davet edilen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu denli köklü ve ses getiren bir kongrede bulunmasından oldukça gururlu olduklarını belirtti. Prof. Dr. Kuzey, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin gerek akademik kadro ve eğitim sistemi olarak dünyanın sayılı Fakülteleri'nden biri olduklarını belirtti. Dünya standartlarında yaptıkları araştırmaların anlatılması ve bunları özel olarak sunma tekliflerinin zaten başarılarının bir kanıtı olduğunu, uluslararası düzeyde buna benzer prestijli konferanslara katılmaya devam edeceklerini ve bilime katkı sağlayacaklarını vurguladı.


Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak iyi ve doğru tanı koyabilmek, uygun tedavi uygulayabilmek için çağdaş bilimsel bilgileri ve teknolojileri bilen ve yararlanabilen, çağdaş tıbbın bilgi birikimine hakim, kendini yenileyebilen, tıptaki yenilikleri tanı ve tedavi uygulamasına yansıtabilen iyi hekimler yetiştirmenin ana hedefleri olduğunu belirtirken, hekimimlerin aynı zamanda araştırmacı da olması gerektiğini, hastalıkların nedenleri, sonuçları ve tedavisi konularında yapacakları araştırmalarla evrensel bilgi birikimine katkı yapmaları ve bu konuda oluşturulacak sağlık politikalarına da yön vermelerini arzu ettiklerini dile getirdi.

Uluslararası kongrelere katılmanın Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin vizyonuna hem eğitim anlayışı, hem bilimsel araştırma ve sağlık hizmetinde uluslararası düzeyde aranan ve saygın bir merkez olma özelliğiyle yakından bağdaştığını vurgulayan Prof. Dr. Kuzey bu tür uluslararası organizasyonlarda Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin adının ürettiği bilimsel çalışmalar ile sık sık duyulacağının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.