SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Gülle: "Çamlıbel Sağlık Merkezi Ekim sonunda hizmete girecek"

Gülle: "Çamlıbel Sağlık Merkezi Ekim sonunda hizmete girecek"

Çamlıbel Bucağında inşa çalışması devam eden Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binası'nda çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık Bakanı Gülle müjdeledi

Yayın Tarihi: 05/09/14 14:36
okuma süresi: 4 dak.
Gülle: "Çamlıbel Sağlık Merkezi Ekim sonunda hizmete girecek"
A- A A+
  • Gülle: "Ekolojik ve turistik yönden büyük bir potansiyel sahip gelişmeye açık bir bölge olan Çamlıbel Bucağı, uzun yıllardır, bir sağlık merkezi ve kaymakamlık hizmet binasına ihtiyaç duyuyordu. Bu ihtiyaca cevap vermek için hızlı bir çalışma başlattık. Yaklaşık 120 iş gününde tamamlanması öngörülen proje kapsamında, Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binası, en geç Ekim ayı sonunda hizmete girecek"

  • Sağlık Merkezi Projesinin inşaat ve altyapı çalışmaları Hebo Construction tarafından üstlenildi. Donanım ve hizmetler ise, bakanlık tarafından yürütülecek"

  • "Çamlıbel Sağlık Merkezi'nde tam donanımlı ambulansa sahip 112 acil birimi, muayene ve müşahede odaları ile eczane bölümü yer alacak"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bugün, Çamlıbel'de inşaası devam eden, Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binasını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Bakan Gülle'ye, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Figen İnce, ÇAMSEV Başkanı Adıgüzel Akdeniz ve dernek yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Bakan Gülle ziyarette, Çamlıbel Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binasının inşaasını üstlenen Hebo Consruction mimarlarından proje ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıllardır hizmet götürülmeyen Çamlıbel Bucağı, hak ettiği değeri görecek…

Burada basına açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ekolojik ve turistik yönden büyük bir potansiyel sahip gelişmeye açık bir bölge olan Çamlıbel Bucağının uzun yıllardır, bir sağlık merkezi ve kaymakamlık hizmet binasına ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu ihtiyaca cevap vermek için hızlı bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Ekim sonunda hizmete girecek…

İnşası devam eden, Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binasının bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vereceğini kaydeden Gülle 120 iş gününde tamamlanması öngörülen projeyi, en geç Ekim ayı sonunda hizmete sokmayı hedeflediklerini vurguladı.

Projenin, özel kuruluş sivil toplum ve kurumların işbirliğinin güzel bir örneği olacağını kaydeden Gülle, projenin inşaat ve altyapı çalışmalarının Hebo Construction tarafından üstlenildiğini donanım ve hizmetlerin ise, bakanlık tarafından yürütüleceğini anlattı.

Merkezde, tam donanımlı ambulansa sahip 112 Acil Birimi de konuşlandırılacak…

Sağlık merkezinin oldukça fonksiyonel bir şekilde tasarlandığını belirten Gülle, bir ambulansın bulunacağı sağlık merkezinin, 112 acil birimi, muayene ve müşahede odaları, eczane bölümünden oluşacağını kaydetti.

Hedef sürekli hekimin yer alacağı bir merkez yaratmak…

Merkezin hizmete girmesinin ardından hedeflerinin burada sürekli hizmet verecek bir doktorun bulunması olduğunu söyleyen Gülle, ilerleyen aşamada da sağlık merkezinin bir çocuk doktoru tarafından desteklenerek, burada bir diş birimi oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Merkezin hizmete girmesiyle, vatandaşların, çok ciddi olmayan sağlık sorunlarının burada tedavi edileceğini, daha ciddi sorunları olan hastalarınsa, ambulansla merkezi hastanelere sevk edileceğini dile getiren Gülle, vatandaşların, burada oluşturulacak eczane bölümünden de ilaçlarına kolaylıkla ulaşabileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.