SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Sağlık Bakanı Gülle, Fizyoterapistler Birliği'ni kabul etti

Sağlık Bakanı Gülle, Fizyoterapistler Birliği'ni kabul etti

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık alanında çalışmaların koordineli gidebilmesi için meslek gruplarına yönelik, yasal düzenleme gerektiğini dikkat çekerek, bu bağlamda, fizyoterapistlerle ilgili yasanın da hızla yasalaşmasını istediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 05/09/14 17:59
okuma süresi: 2 dak.
Sağlık Bakanı Gülle, Fizyoterapistler Birliği'ni kabul etti
A- A A+

Sağlık Bakanı Gülle bu açıklamayı, Fizyoterapistler Birliği'nin 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü nedeniyle gerçekleştirdiği ziyarette yaptı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Gülle, fizyoterapistlerin sağlık hizmeti veren önemli bir grup olduğunu söyleyerek, birçok hastalığın tedavisinde önemli katkı sağladıklarını ifade etti.

"YASAL DÜZENLEME YAPILMASI BİR ZORUNLULUK HALİNE GELDİ…"

Fizyoterapist ve psikolog gibi meslek guruplarının yasal düzenlemelerinin bir zorunluluk haline geldiğini söyleyen Gülle, Sağlık Bakanlığı'nın meslek yasalarının hayata geçmesi konusunda samimi olduğunun altını çizerek, atılacak adımlara destek vereceklerini kaydetti.

Bakan Gülle konuşmasında, yasal düzenlemelerle fizyoterapist veya benzeri meslek guruplarının, çok daha etkin bir rol alacaklarını da vurguladı.

Sağlıktaki bir diğer konunun da sağlıktaki planlamalar olduğunu söyleyen Gülle, meslek seçme hakkı göz ardı edilmeden, mesleklerdeki aşırı yığılmayı önlemek için, meslek seçiminde bilinçli bir şekilde adım atılması gerektiğini söyledi.

KAYGISIZ: "EYLÜL AYI SONUNDA MESLEK YASASI BAKANLIĞA SUNULACAK…"

Fizyoterapistler Birliği Başkanı Beliz Belgen Kaygısız da, yaptıkları çalışmalar sonucunda meslek yasalarının tadilatında sona geldiklerini, Eylül ayı sonunda Bakan Gülle'yi ziyaret edip, kendisine yasayı sunacaklarını söyledi.

Kaygısız, üniversitelerden çok sayıda fizyoterapistin mezun olmasının bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, durumunun da kaygı verici olduğunu ve devletin önlem alması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.