SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

"Riskli Bebeklerde Erken Tanı ve Fizyoterapinin Önemi" Semineri düzenlendi

"Riskli Bebeklerde Erken Tanı ve Fizyoterapinin Önemi" Semineri düzenlendi

Fizyoterapistler Birliği, "8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü" nedeniyle, "Riskli Bebeklerde Erken Tanı ve Fizyoterapinin Önemi" konulu seminer düzenledi.

Yayın Tarihi: 08/09/14 14:32
okuma süresi: 3 dak.
"Riskli Bebeklerde Erken Tanı ve Fizyoterapinin Önemi" Semineri düzenlendi
A- A A+

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Konferans Salonu'nda yer alan seminer bugün saat 12.30'da açılış konuşmalarıyla başladı.

Seminerin açılışında sırasıyla Fizyoterapistler Birliği Başkanı Beliz Belgen Kaygısız, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Emine Güllüelli ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle birer konuşma yaptı.

Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel ile Başkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlknur Erol'un konuşmacı olarak katıldığı seminer, bugün saat 16.30'da sona erecek.

KAYGISIZ

Seminerde ilk sözü alan Fizyoterapistler Birliği Başkanı Beliz Belgen Kaygısız, semineri "8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü" nedeniyle düzenlediklerine dikkat çekti.

Riskli bebeklerin doktor tanısı konulduktan sonra rehabilitasyona alındığına işaret eden Kaygısız, her hastalık gibi burada da erken tanının önemli olduğunu vurguladı.

Fizyoterapistlerin görevleri hakkında bilgi veren Kaygısız, günümüz koşullarında fizyoterapistlere talebin arttığını anlattı.

Fizyoterapistlerin meslek yasalarının henüz meclisten geçmediğini ifade eden Kaygısız, birliğin yasa çalışmaları hakkında da bilgi vererek, çalışmaların 3-4 hafta sonra tamamlanıp Sağlık Bakanlığı'na sunulacağını söyledi.

Kaygısız, yasa sunulduktan sonra en kısa zamanda hayata geçirilmesini talep etti.

GÜLLÜELLİ

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Emine Güllüelli, seminerin önemine dikkat çekerek, riskli bebekler hakkında bilgi verdi.

Riskli bebeklerde erken gelişim desteğinin ilk 3 yaşta verilmesinin önemine değinen Güllüelli, son yıllarda fizyoterapi alanında kat edilen aşamalara dikkat çekti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, tüm fizyoterapistlerin gününü kutladı.

Sağlık alanında sürekli bir ilerleme ve motivasyonun söz konusu olduğunu ifade eden Gülle, sağlık alanındaki gelişmelere paralel olarak, mesleki örgütlenmenin de önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Gülle, Fizyoterapistlerin yasası için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Sağlık alanın sürekli özveri, etik kurallar ve eğitim gerektirdiğine dikkat çeken Bakan Gülle, bu tür eğitici çalışmaların daha sık yapılması gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmaları ardından, konuk konuşmacılara plaket takdim edildi ve sunumlara geçildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.