SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Türkiye ve KKTC'deki beyin cerrahlarına YDÜ'den canlı kurs...

Türkiye ve KKTC'deki beyin cerrahlarına YDÜ'den canlı kurs...

Yakın Doğu Üniversitesi 25. Yıl etkinlikleri kapsamında "Posterior spinal enstrumantasyon teknikleri" toplantısını Türk Nöroşirürji Derneği işbirliği ile KKTC, Oscar Resort Hotel'de gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 15/09/14 08:30
okuma süresi: 4 dak.
Türkiye ve KKTC'deki beyin cerrahlarına YDÜ'den canlı kurs...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Posterior spinal enstrumantasyon teknikleri" toplantısının Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı ev sahipliğinde, Türk Nöroşirürji Derneği işbirliği ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıya TC ve KKTC'den beyin cerahları katıldı...

Açıklamada YDÜ Turizm İşletmeleri Organizasyonu ile Oscar Resort Hotel'de gerçekleştirilerek dört gün boyunca devam eden ve KKTC ile TC'den beyin cerrahlarını biraraya getiren toplantıda, omurgaya enstruman yerleştirme teknikleri yanısıra omurga ameliyatlarındaki temel prensipler ve ileri tekniklerin tartışıldığına yer verildi.

Prof. Dr. Kaptanoğlu; toplantı canlı kurs niteliğinde...

Toplantı kapsamında temel bilgilerin verildiğini kursta, omurga ameliyatlarında kullanılan yüksek devirli özel motorlar ve cerrahi implantlar ile de çeşitli uygulamaların yapıldığını anlatan Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Nöroşirurji Derneği, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu II. Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu "bel boyun fıtıklarında, bel ve boyun kaymalarında, omurga kırıkları gibi pek çok çeşit omurga ameliyatında kullanılan ileri teknikler, özel maketler üzerinde yapılan canlı uygulamalar ile katılımcılara gösterilmiş ve pratik yapmaları sağlanmıştır" diye konuştu.

12 Profesörün verdiği eğitimlere elliye yakın beyin cerrahı katıldı...

Omurga ve omurilik cerrahisi konusunda uzman, Türkiye ile YDÜ'den 12 Profesörün verdiği eğitimlere TC ile KKTC'den elliye yakın uzman beyin cerrahının katıldığını vurgulayan Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu kursun ülkemizde bir ilk olduğunu ve bu yıldan itibaren de her yıl belli aralıklarla yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Doç. Dr. Sedat Dalbayrak; çok nitelikli bir kurs gerçekleştirildi...

Türk Nöroşirurji Derneği, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu Başkanı Doç. Dr. Sedat Dalbayrak da YDÜ ev sahipliğinde KKTC'de çok güçlü bir alt yapı oluşturularak konusunda uzman hocaların katılımıyla gerçekleştirilen ve ileri tekniklerin öğretilerek, aynı zamanda da pek çok canlı maket uygulamasının da yapıldığı kursun nitelik yönünden çok iyi olduğunu vurgulayarak "gerek hocalarımız gerekse de kurslara katılan beyin cerrahlarımız çok verimli ve nitelikli bir kursa katılmanın mutluluğunu yaşadılar. KKTC'de bulunduğumuz sürede düzenlenen sosyal etkinlikler ile de Kuzey Kıbrıs'ın eşsiz güzelliklerini yaşama fırsatı bulduk, Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve başta da YDÜ'ye şahsım, derneğim, hocalarımız ve kursiyerler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Savaşan; Canlı kurslar daha sık yapılacak…

Dr. Suat İ. Günsel'in çeyrek asır önce meşhalesini yakarak hayat verdiği ve bu gün Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in Mütevelli Heyeti Başkanlığında eğitim, sağlık, spor ve turizm gibi pek çok önemli alanda Dünya'ya adını altın harflerle yazdıran ve Kıbrıs Türk İnsanı'nın küçük bir adada neleri başarabildiğini en iyi şekilde gösteren Yakın Doğu Üniversitesi'nin ülkede kongre turizminin gelişmesi amacıyla da canlı uygulamaların yapıldığı kursları bu yıldan itibaren daha da sık tekrarlayacağının müjdesini verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.