SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı İmge'den yetkililere eleştiri

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı İmge'den yetkililere eleştiri

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, ülkedeki bazı uygulamaları insan haklarına aykırı bularak, yetkililerden bu uygulamaları erken zamanda düzeltmesini istedi.

Yayın Tarihi: 18/09/14 14:58
okuma süresi: 1 dak.
Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı İmge'den yetkililere eleştiri
A- A A+

Ülkede meydana gelen bir iş kazasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, bir kaporta ustasının geçirdiği kazadan sonra bacağının diz altından kesildiğini ancak söz konusu kişinin kurallar gereği bağlı olduğu sigortadan malulen emekli olamadığını iddia etti.

İmge, "Süreç içinde yetersiz kalan veya kişilerin mağduriyetlerine çare olmayan kuralların değiştirilmesi sosyal devlet anlayışıdır" dedi.

"BU OLAYIN VE BENZERLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kaza geçiren kaporta ustasına "bacağın diz altından kesildiği için malulen emekli olamayacaksın" denildiğini öne süren İmge, bu kişinin 3 çocuğu olduğunu söyledi.

"Bir aileyi çocuklarıyla birlikte yoksulluğa sürükleyecek bu uygulamaya seyirci kalamayız" diyen İmge, yetkililere seslenerek, dernek olarak bunun ve benzeri olayların takipçisi olacaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.