SAĞLIK
okuma süresi: 7 dak.

YDÜ Hastanesi'ne Cenevre Kenti'nde Yıldız Kalite Ödülü verildi

YDÜ Hastanesi'ne Cenevre Kenti'nde Yıldız Kalite Ödülü verildi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile pek çok önemli kuruluşa ev sahipliği yapan İsviçre'nin Cenevre kentinde Platinyum Kategorisinde Yıldız Kalite Ödülü verildi.

Yayın Tarihi: 24/09/14 09:02
okuma süresi: 7 dak.
YDÜ Hastanesi'ne Cenevre Kenti'nde Yıldız Kalite Ödülü verildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hastanesi'ne CERN yüksek enerji fiziği laboratuarı ile Birleşmiş Milletler'in Avrupa'daki merkezine ev sahipliği yapan ve ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin mekezinin bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentinde uluslararası katılımla gerçekleştirilen törenle Platinyum Kategorisinde Yıldız Kalite Ödülü verildiği belirtildi.

Ödül, KKTC adına Doç. Dr. İ. Günsel'e takdim edildi…

Açıklamada, YDÜ Hastanesi'ne laik görülen ödülün, Business Initiative Directions (BID) kuruluşu tarafından gerçekleştirilen ve Amerika, Avrupa, Asya ile Afrika ülkelerinden pek çok başarılı kuruluş ile kişinin katıldığı törende YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'e takdim edildiği belirtildi.

Uluslararası ödül törenine TC, KKTC ile YDÜ yetkilileri katıldı…

Cenevre InterContinental Otel'de bu yıl 15.'si gerçekleştirilen uluslararası ödül töreninin galasına Doç. Dr. İrfan Günsel yanısıra,KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu, Türkiye'nin Cenevre Konsolosu Levent Çeri, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği Ticaret Müsteşarı Şahin Yaman, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Genel Koordinatör Görkem Bulunç katıldı.

YDÜ Hastanesi'ne verilen 11. Ödül ile KKTC'nin sağlıkta ulaştığı mertebe Dünya'ya duyuruldu…

Açıklamada "Genevre Konvansiyonları" anlaşmaları yanısıra Kıbrıs'ı yakından ilgilendiren ve Birleşik Krallık, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan uluslararası anlaşmaya da ev sahipliği yapan tarihi Cenevre kentinde düzenlenen basın toplantısında, YDÜ Hastanesi'ne yurt dışında verilen 11. Ödül ile KKTC'nin sağlıkta ulaştığı mertebenin Dünya'ya duyurulduğu belirtildi.

Doç. Dr. İ. Günsel; Alınan 11. Uluslararası Ödül bizlerin doğru yolda olduğumuzun en somut göstergesidir…

BID'in (Business Initiative Directions) 1986 yılından buyana 179 ülkeden konusunda başarılı kuruluşlar ve şahısları ödüllendirdiğini dile getiren Doç. Dr. İrfan S. Günsel "YDÜ Hastanesi adına aldığımız 11. Uluslararası Ödül bizlerin doğru yolda olduğumuzun en somut göstergesidir" diye konuştu.

Verilen ödüller sadece YDÜ'yü değil, Kıbrıs Türk Halkını ve KKTC'yi de yüceltiyor…

İ. Günsel, uluslararası platforumlarda alınan ödüllerin önemine dikkat çektiği konuşmasında "alınan uluslararası ödüller sadece YDÜ'yü değil, Kıbrıs Türk Halkı'nı, ülkemizi, devletimiz KKTC'yi de yüceltiyor" ifadelerini kullandı.

TC, KKTC birlikteliği ödüllerimizi taçlandırıyor…

Tarihi Cenevre Kenti'nde alınan bu kıymetli ödülün Dünya'ya duyurulmasında TC ve KKTC temsilcilerinin birlikteliğinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan İ. Günsel "TC, KKTC birlikteliği ülkemizin uluslararası platforumlardaki temsiliyetini güçlendirmekte ve sesimizin Dünya'da daha gür yankılanmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda ülkemizin ve TC'nin kıymetli temsilcilerine teşekkür ediyorum" diyerek sergilenen bu birlikteliğin alınan ödülleri taçlandırdığını vurguladı. Günsel "Üniversitemiz ve hastanemizin uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetlerinin de katkısıyla eğitim, sağlık ve turizm alanlarındaki işbirliklerinin gün geçtikçe kıtalara genişliyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

KKTC Temsilcisi Soylu; YDÜ Hastanesi'nin uluslararası platformlarda bayrağımızı dalgalandırmasından gurur duyuyoruz…

KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu ise konuşmasında "Ülkemizdeki ilk üniversite hastanesi olan YDÜ Hastanesi'nin uluslararası platformlarda sürdürdüğü ve devletimizin sesini duyurduğu, bayrağımızı dalgalandırdığı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu ödüller, izolasyonlar altındaki ülkemizdeki siyasi sorunların, azim ve başarının önünde duramayacağının göstergesidir…

Bu tür başarıların, KKTC'nin uluslararası tanıtımında büyük katkı sağladığını vurgulayan Soylu, "Bu ödüller, izolasyonlar altındaki ülkemizdeki siyasi sorunların, azim ve başarının önünde duramayacağının bir göstergesidir" dedi. Soylu, "Ülkemizin güzide kurumlarından YDÜ ve hastanesi özelinde KKTC'ye, pek çok kıtadan ülkenin katıldığı uluslararası bir toplantıda verilen bu kıymetli ödülle elde edilen başarının, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının dünyaya duyurulmasında büyük bir önemi vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Cenevre Konsolosu Levent Çeri; "KKTC'nin aldığı bu başarılardan dolayı Türkiye olarak gurur duyuyoruz…

Türkiye'nin Cenevre Konsolosu Levent Çeri de yaptığı konuşmada "YDÜ Hastanesi ile KKTC'nin aldığı bu başarılardan dolayı Türkiye olarak gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Daimi Temsilcisi; YDÜ Hastanesi ile gurur duyduk…

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği Ticaret Müsteşarı Şahin Yaman ise Türkiye Cumhuriyeti'nin Cenevre'deki temsilcisi ve ayrıca da KKTC vatandaşı olarak YDÜ Hastanesi'nin aldığı bu anlamlı ödülden ötürü gurur duyduklarını dile getirdi.

Savaşan; YDÜ'nün aldığı ödüller uluslararası kural ve etik değerlere bağlılığımızın göstergesidir…

YDÜ'nün bu yıl yirmi beşinci yaşını geride bıraktığını belirterek konuşmasına başlayan Ahmet Savaşan ise eğitimde çeyrek asırı geride bırakan YDÜ'nün eğitim, sağlık ve turizm alanlarında Dünya başkentlerinde pek çok ödüle laik görülmesinde başta Dr. Suat İ. Günsel yanısıra bütün Yakın Doğu ailesinin çok büyük rolü olduğunu yineledi. Savaşan konuşmasında YDÜ'nün çalışkanlığının, üretkenliğinin, uluslararası kural ve etik değerlere bağlılığının en önemli göstergesinin uluslararası platformlarda YDÜ'ye ve YDÜ Hastanesi'ne KKTC adına verilen ödüller olduğunu vurgulayarak, elde edilen uluslararası başarıların üniversitenin halkıyla bütünleşmesini dünyaya gösterdiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.