SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ "Yardımcı Sağlık Personeli için Temel Laparoskopi" kursu düzenliyor

YDÜ "Yardımcı Sağlık Personeli için Temel Laparoskopi" kursu düzenliyor

Trabzon'da gerçekleştirilen 32. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi'nde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ni temsil eden Yrd. Doç. Dr. Emil Mammadov, "Bir yaş altı çocuklarda laparoskopi: Kuzey Kıbrıs deneyimi" adlı bildirisini sundu.

Yayın Tarihi: 24/09/14 11:35
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ "Yardımcı Sağlık Personeli için Temel Laparoskopi" kursu düzenliyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi , Kıbrıs (Near East Universty,Cyprus) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına ilk defa seri halinde sunulan bu ameliyatların, ülkemiz için büyük gurur taşıdığını vurgulayan Emil Mammadov, bu aşamaya gelene kadar gerek cerrahi ekibin, gerek ise hemşire ve yardımcı sağlık personelinin büyük özveri sarf ettiğini kaydetti. Kapalı yöntemle yapılan bu ameliyatlar çok büyük bir dikkat ve hazırlık gerektirmektedir ve bunun için iyi bir eğitim şarttır. Son üç yıllık süre içinde, bu konu ile ilgili hastane içi eğitimler düzenlendi ve bu sayede çocuklarda yapılan ileri düzey ameliyatları dahi uygulanmaya başlandı. En küçük hastalarının 13 günlük olduğunu ve toplamda 50'ye yakın pediatrik laparoskopik ameliyat yaptıklarını belirten Emil Mammadov, bu uygulamanın tüm adaya yaygınlaşmasını umut ettiğini vurguladı.

Yardımcı sağlık personelinin de bu ileri teknoloji gerektiren operasyonlara aşina olması ve eğitilmesi için, ilk kez bu yıl "Yardımcı Sağlık Personeli için Temel Laparoskopi Kursu" düzenleyeceklerini ve bu kursa adada aktif olarak çalışan tüm cerrahi hemşire ve ameliyathane teknikerlerini davet ettiklerini açıkladı. Kurs tarihinin 24 Ekim 2014 olduğunu ve katılmak isteyenlerin kayıt ile ilgili bilgileri Yakın Doğu Enstitüsü'nden alabileceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.