SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

"28 Eylül Dünya Kalp Günü yürüyüşü yarın yapılıyor"

"28 Eylül Dünya Kalp Günü yürüyüşü yarın yapılıyor"

Sağlık Bakanlığı'nın Telsim, Kıbrıs Türk Kalp Derneği ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin katkılarıyla,'Kalbimizi Seviyoruz, Sağlıklı Bir Geleceğe Birlikte Yürüyoruz' sloganıyla gerçekleştireceği 28 Eylül Dünya Kalp Günü yürüyüşü yarın yapılıyor.

Yayın Tarihi: 27/09/14 15:28
okuma süresi: 2 dak.
"28 Eylül Dünya Kalp Günü yürüyüşü yarın yapılıyor"
A- A A+

Sağlık Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Yarın saat 10,30'da Sağlık Bakanlığı merkez binasından başlayacak yürüyüşe, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin yanı sıra bazı milletvekilleri, üst düzey yöneticiler, sivil toplum örgütü üye ve temsilcileri, sağlık çalışanları ve kalabalık bir halk grubunun katılması bekleniyor.

Kalp hastalıklarına karşı halkın bilinçlendirilmesi…
Bakanlık Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bir süre önce Sağlık Bakanlı ile Telsim arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre, kalp hastalıkları konusunda çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek halkın bilinçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmaların bir parçası olan kalp günü yürüyüşü ile kalp hastalıklarına yönelik farkındalığın yükseltilmesi hedefleniyor.

Beslenme ve yaşam biçimine dikkat edilmeli…
Hazır gıdalar, hareketsizlik, hava kirliliği, stres ve zararlı alışkanlıkların hastalıklarını hastalıkları tetiklediğini ifade eden uzmanlar hareketsiz yaşam, kilo artışı, dengesiz ve sağlıksız beslenmenin beraberinde hipertansiyon, diyabet ve kalp damar hastalıklarını getirdiğine dikkat çekiyorlar.

Tütün kullanımı kalbimizin düşmanı…
Uzmanlar, Dünyada ve ülkemizde yapılan etkin kampanyalara rağmen tütün ve tütün ürünleri kullanma alışkanlığının hızla artış gösterdiğine de dikkat çekerek tütün ve tütün ürünü kullanımının kalbin düşmanı olduğuna işaret ediyorlar.

Tütün ve tütün ürünleri kullanımı kanseri de tetikliyor…
Tütün ve tütün ürünleri kullanımının kalp damar hastalıklarının yanı sıra, akciğer ve diğer kanser türlerini de tetikleyen bir unsur olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, dengeli beslenme, spor yapma, ev yemekleri tüketilmesine özen gösterme ve kilo almaktan kaçınma gibi önerilerde bulunuyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.