SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

'Kocakarı ilaçları' gerçekten işe yarıyor mu?

'Kocakarı ilaçları' gerçekten işe yarıyor mu?

İngiliz Telegraph gazetesinde bir araştırmaya yayınlandı. Buna göre hanımeli kaynatıldığında, grip virüsüyle savaşmakta yardımcı olan bazı moleküller açığa çıkıyor. Gazete, buradan yola çıkarak "kocakarı ilacı" olarak da bilinen ve yaygın olarak kullanılan bazı evyapımı şifa unsurlarını inceledi.

Yayın Tarihi: 21/10/14 08:54
okuma süresi: 3 dak.
'Kocakarı ilaçları' gerçekten işe yarıyor mu?
A- A A+
*Tavuksuyuna çorbanın soğuk algınlığına iyi geldiği ve hemen hemen her hastalığı hafiflettiği söylenir. Ancak araştırmalara göre bu çorba beyaz kan hücrelerinin aktivitelerini azaltabiliyor. Bu da soğuk algınlığının yaygın semptomlarından biri olan Solunum problemlerini artırıyor.

*Reçetesiz satılan pek çok ilaca kıyasla bal, çocukların öksürüklerini kesmekte daha etkili. Penn State College of Medicine'in yaptığı bir araştırmaya göre, ufak dozda bal kullanmak gece öksürüklerinin şiddetini ve sıklığını azaltan bir etkiye sahip. Üstelik bu konuda, hemen hemen her öksürük şurubunda kullanılan Dextromethorphan adlı maddeden de daha etkili.

*Böcek ısırdığında üzerine ince bir katman tırnak cilası sürmek hem kaşıntıyı azaltıyor, hem de iltihaplı bölgenin üzerinde koruyucu bir katman oluşmasını sağlıyor.

*Tam yağlı süt içmek, uçuk sebebiyle oluşan kabarıklıkların tedavisinde kullanılabiliyor. Aslında uçuklara herpes simplex adlı bir virüs sebep oluyor ve bu virüsün bir tedavisi yok. Ancak sütün içinde bulunan monocaprin adlı madde sayesinde, uçuğa sebep olan virüsün aktivitesi azalıyor.

*Koli bandı kullanmak, dondurularak yapılan siğil tedavisinden daha etkili bir yöntem. Koli bandı kullanılarak yapılan tedavi sonrasında, siğilin bulunduğu bölgenin iyileşmesi 28 gün sürüyor. American Academy of Family Physicians'ın bir araştırmasına göre, koli bandı kullananların yüzde 85'inde siğil iyileşirken, aşırı soğutma yönteminde ise bu oran yüzde 60'da kaldı.

*Zeytinyağı, kulak iltihabına iyi gelir. Kulak zarının iltihaplandığı, hava basıncının her iki tarafta dengelenmesini sağlayan tüpün mukus yüzünden bloke edildiği durumlarda, zeytinyağı kullanılarak iltihaplanan kulak zarının oluşturduğu ağrı azalır.

*Çayınıza bir damla viski damlatmak, soğuk algınlığına iyi gelen bir tedavi yöntemi olarak bilinir. Ancak bilimadamları bu konuda kesin bir karar vermiş değil.

*Bir çay kaşığı talk pudrası kullanarak, saçlarınızın daha az yağlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

*Güneşlendikten sonra sürülen losyonlar, her tatilcinin bavulunda mutlaka bulunur. Ancak bazıları sirkenin de en az bu kadar etkili olduğunu düşünüyor. Sirke saf ya da solüsyon halinde kullanıldığında, güneşten kaynaklanan yanma hissini azaltıyor.

*Karanfilin stresi azaltmada çok yardımı olduğu bilinen bir gerçek. İçindeki yağda doğal ağrı kesici özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda karanfil cilde uygulandığında sirkülasyonu artırıyor, kasları gevşetiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.