SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Yürüyüş şekli ruh halini etkiliyor

Yürüyüş şekli ruh halini etkiliyor

Kanada'da yapılan bilimsel bir araştırma, kişilerin ruh halinin yürüyüşe yansıdığı gibi yürüyüş şeklinin de ruh halini etkilediğini gösterdi.

Yayın Tarihi: 22/10/14 13:32
okuma süresi: 2 dak.
Yürüyüş şekli ruh halini etkiliyor
A- A A+
Üzgün kişilerin omuzlarını düşürerek, mutlu kişilerin ise ileriye doğru yaylanarak yürüdüğü daha önce yapılan bilimsel çalışmalarla saptanmıştı. Ancak Kanada Gelişmiş Araştırmalar Enstitüsü'nde (CIFAR) yapılan araştırma, bunun tam tersinin de doğru olduğunu, yani ruh halinin kişilerin yürüyüş şekline yansıdığı gibi, yürüyüş şeklinin de ruh hali üzerinde etkili olduğunu ortaya koydu.

Araştırmanın sonucunun, depresyon hastalarının tedavisinde yeni iyileştirici yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağlayabileceği bildirildi.

Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry adlı bilimsel dergide çıkan araştırma, CIFAR'ın internet sitesinde de yayımlandı.

Yazı heyetinde yer alan CIFAR kıdemli araştırmacısı Nikolaus Troje, araştırmanın amacını "Ruh halimizin veya kendimizi nasıl hissettiğimizin yürüyüş şeklimize etki etmesinde şaşırtıcı bir durum yok. Biz, vücudumuzu hareket ettirme biçimimizin de ruh halimiz üzerinde etkisi olup olmadığını görmek istedik" sözleriyle açıkladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.