SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Gülle: "Sağlıkta sağlık sistemi için çalışıyoruz"

Gülle: "Sağlıkta sağlık sistemi için çalışıyoruz"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Sağlıkta hizmet alanların ve hizmet verenlerin memnuniyeti temelinde organize edilecek bir sağlık sistemi için çalışıyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 26/10/14 14:23
okuma süresi: 4 dak.
Gülle: "Sağlıkta sağlık sistemi için çalışıyoruz"
A- A A+
Gülle: "Hasta Hakları Yasa Tasarısı, Ülkede ilk kez 2000 yılında Meclise sunuldu ancak, o dönemde gündeme alınamamıştı. Biz göreve geldikten sonra, Evrensel Hasta Hakları Derneğiyle birlikte titiz bir çalışma yürüttük. İlgili tüm paydaşların da görüşleri alınarak Hasta Hakları Yasa Tasarısı, Bakanlar Kuruluna sunulacak aşamaya gelmiştir. Tasarı, önümüzdeki günlerde ivedilikle Cumhuriyet Meclisinin gündemine getirilip yasalaşacaktır"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, hasta haklarının gelişimiyle, sağlık alanının gelişiminin paralel olduğunun altını çizerek, Evrensel Hasta Hakları Derneğiyle birlikte sürdürülen 'Hasta Hakları Yasa Tasarısı' çalışmasının tamamlandığını ve kısa bir süre içerisinde Bakanlar Kuruluna sevk edileceğini açıkladı.

Gülle, '26 Ekim Hasta Hakları Günü' dolayısıyla Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla bir mesaj yayımladı.

Ahmet Gülle, "Hastalar nasıl daha güçlü ve bilinçli kılınabilir, hekimler de nasıl daha güçlü daha etkin ve daha etik değerlerle hareket eder bir noktada tutulabilir" cümlesinin konunun özü olduğunu belirttiği mesajında, Hasta Hakları Yasasının hızlı bir şekilde yasallaşması için elinden geleni yapacağının altını çizdi.

Sağlıkta hizmet alanların ve hizmet verenlerin memnuniyeti temelinde organize edilecek bir sağlık sistemi için çalışıyoruz…

Bakan Gülle, sağlıkta hasta odaklı bir organizasyonun olması gerektiğini belirttiği mesajında, "Sağlıkta hizmet alanların ve hizmet verenlerin memnuniyeti temelinde organize edilecek bir sağlık sistemi için çalışıyoruz. Bu vizyonla sağlıkta yeniden yapılandırılma çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

İnsanların sağlığıyla ilgili uğraş verirken etik değerlere önem göstermek çok önemli…

Mesajında, günümüzde sağlık alanında teknolojinin gelişimle birlikte sağlık alanında etiğin de ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Gülle, insanların sağlığıyla ilgili uğraş verirken etik davranmak gerektiğine de vurgu yaptı.

Evrensel Hasta Hakları Derneğiyle birlikte çalışıldı…

Mesajında, Hasta Hakları Yasa tasarısının ülkede ilk kez, 2000 yılında meclise sunulduğunu ancak, o dönemde gündeme alınamadığını belirten Bakan Gülle, kendisi göreve geldikten sonra Evrensel Hasta Hakları Derneğiyle tekrar istişareye geçip çalışma başlattıklarını ve yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını kaydetti.

Gülle, titiz bir çalışmadan sonra Hasta Hakları Yasa tasarısının Bakanlar Kuruluna sunulacak aşamaya geldiğini belirterek, yasa taslağının önümüzdeki günlerde ivedilikle Cumhuriyet Meclisinin gündemine getirileceğini söyledi.

Hasta Hakları Yasa tasarısında tüm temel hasta haklarına yer verildi…

"Tasarıda temel hasta hakları koruma altına alınmıştır. Amaç hastaları korurken aynı zamanda sağlık hizmetlerinin standartlarını da artırmaktır" diye sözlerini sürdüren Bakan Gülle tasarıda, sağlık hizmetleri ve sağlık kurum kuruluşuyla ilgili bilgi edinme, sağlık personelini seçme ve değiştirme hakkı, tıbbi müdahalede rıza, mahremiyete saygı gösterme hakkı gibi tüm temel hasta haklarına yer verildiğini ve söz konusu hakların ihlalinin suç olarak öngörülerek hasta haklarının koruma altına alındığını belirtti.

Yasa, hasta hakkı ihlalleri iddialarının, mahkemeye başvurmadan hızlı bir yöntemle değerlendirilmesini de amaçlıyor…

Gülle, ayrıca tasarıda Hasta Hakları Kurulunun oluşumunun öngörülerek, hasta hakkı ihlali iddiasında olan kişinin bu iddiasının mahkemeye başvurmadan daha hızlı bir yöntemle değerlendirilmesinin amaçlandığını da söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.