SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Tıp Fakültesi, WHO 61.Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'nda temsil edildi

YDÜ Tıp Fakültesi, WHO 61.Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'nda temsil edildi

Tunus'da gerçekleştirilen WHO 61.Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'na WASPaLM'i temsilen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gamze Mocan katıldı.

Yayın Tarihi: 28/10/14 11:00
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Tıp Fakültesi, WHO 61.Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'nda temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa, Kıbrıs (Near East University, Nicosia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan Kuzey, Akdeniz bölgesini tehdit eden başlıca sağlık sorunlarının görüşüldü toplantıda, açılış konuşmaları Tunus Sağlık Bakanı Prof. Mohamed Saleh bin Ammar, WHO Bölgesel direktörü Dr Ala Alwan ve World Health Organization (WHO) genel direktörü Dr.Margaret Chan tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Prof. Mocan; Toplantıya çeşitli ülkelerden 16 sağlık bakanı, bakanlar, dünya sağlık örgütü'nün birçok üyesi ve çok sayıda delege katıldı.Toplantıda, Doğu Akdeniz bölgesini tehdit eden başlıca sağlık sorunları görüşüldü. Ayrıca, bu sorunların giderilmesi için alınması gereken bölgesel tedbirler ve yapılması gereken sağlık reformlar tartışıldı.

Ülkemizin de içerisinde bulunduğu Doğu Akdeniz bölgesi bölgesel sağlık soruları ve bu sorunların giderilmesi için öneriler şöyle sıralandı: Ebola ve MERS-CoV'nin bölgesel yayılımı halinde Doğu Akdeniz Bölgesinin hazırlıklı hale getirilmesi için alınması gereken tedbirler, Doğu Akdeniz Bölgesinde çocuk felci vakalarının son bulması için yapılması gerekenler, iklim değişiklilkleri ve hava kirliğine karşı alınacak bölgesel tedbirler, Viral hepatit B ve C'nin nasıl kontrol edileceği ve olgunun önlenmesi için alınması gerekn tedbirler, ayrıca, AIDS, TB ve Marlarya ile mücadele ve sağlık sisteminin geliştirilmesi konuları toplantıda görüşülen ana başlıklar oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.