SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Arca: "Diyabet için yeni adımlar atılacak "

Arca: "Diyabet için yeni adımlar atılacak "

"14 Kasım Dünya Diyabet Günü" nedeniyle Kıbrıs Postası'na değerlendirmelerde bulunan K.T. Diyabet Derneği Genel Koordinatörü Caner Arca, diyabetin bir devlet politikası olması gerektiğini ve önümüzdeki günlerde bazı adımların atılacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 14/11/14 09:30
okuma süresi: 2 dak.
Arca: "Diyabet için yeni adımlar atılacak "
A- A A+
Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

K.T. Diyabet Derneği Genel Koordinatörü Caner Arca, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü" nedeniyle Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, dünya diyabet gününün kutlanacak değil, dikkat çekilecek bir gün olduğunu söyleyerek, sadece bugün değil her zaman çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Arca: "Devlet politikası oluşması gerekiyor"

Diyabetin önlenebilmesi için kampanyaların devam ettiğini anlatan Arca, diyabetin sadece bir derneğin önleyebileceği bir durum olmadığını ifade etti. Arca, diyabetin önlenebilmesi için mutlaka bir devlet politikası olması gerektiğinin altını çizerek, bu yönde protokoller hazırlanması gerektiğini söyledi. Arca, gelen bakanın da bu protokollere göre çalışması gerektiğini belirtti. Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca, bazı çevrelerin diyabetin devlet politikası olmasından korktuğunu ve çekindiğini dile getirerek, "düzensizlik içinde herkes kendi düzenini kurmaya çalışıyor" dedi.

"Toplumu kucaklayacak bir oluşum istiyoruz"

Gelişmiş ülkelerde bu gibi durumların yaşanmadığına değinen Arca, bunun nedeninin diyabetle ilgili politikanın var olmasından kaynaklandığını söyledi. Arca, devlet politikası ile birlikte doktor, hemşire ve hastaların endişe duymadan yaşadıklarını anlattı. Arca, basın kuruluşları dahil, belediyeler ve siyasilerle görüştüklerini, devlet politikası yaratılması yönünde her kesimin olumlu yaklaştığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde bu yönde adımların atılacağını duyurdu. Arca, tüm toplumu kucaklayacak bir oluşum yaratmak istediklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.