SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ, V. Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi'nde temsil edildi

YDÜ, V. Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde temsil edildi

T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu himayesinde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen V. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi Antalya'da gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 26/11/14 12:53
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ, V. Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kongre Başkanlığını Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş ile Başkan Yardımcılığını Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Prof.Dr.Doğan Ünal'ın yaptığı kongrede bu yıl ilk kez Radyolojik İşlemlerde Hasta Güvenliği ve Kalite ile ilgili bir oturum yapıldı.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından konuşmacı olarak davet edilen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Nail Bulakbaşı, ilgili oturumda "Görüntüleme Laboratuvarlarında Kalite Yönetimi Ve İyi Bir Laboratuvar Tasarımı" konusunda bir konuşma yaptı. Konuşmasında sağlıkta ve radyolojide kalite yönetimi ve akreditasyonu üzerinde duran Prof. Bulakbaşı, YDÜ Hastanesi JCI akreditasyon sürecinde hazırlanan talimat ve kontrol formlarından örnekler vererek hastanemizde yapılan kalite akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmasının ikinci bölümünde ise yine YDÜ Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı'nın yerleşim planından örnekler veren Prof.Bulakbaşı, iyi bir radyoloji kliniğinin nasıl olması konusunda açıklamalarda bulundu.

Başta T.C. Sağlık Bakanlığı temsilcileri ve diğer katılımcıların yoğun ilgisine neden olan konuşma sonrasında katılımcılar, K.K.T.C'de yüksek kalite ve donanıma sahip bir üniversite hastanesinin bulunmasından ve kalite akreditasyonu konusunda yaptığı çalışmalardan etkilendiklerini ve büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Konuşma sonrasında katılımı için Prof.Bulakbaşı'na, Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı Kalite Koordinatörü Dr. Dilek Tarhan tarafından bir plaket takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.