SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

DAÜ'lü gençler ağız ve diş sağlığı haftası'nda çocukları unutmadı

DAÜ'lü gençler ağız ve diş sağlığı haftası'nda çocukları unutmadı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Eğitim Bilimleri Fakültesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından geçtiğimiz günlerde "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında iki farklı sosyal sorumluluk projesi

Yayın Tarihi: 07/12/14 16:30
okuma süresi: 5 dak.
DAÜ'lü gençler ağız ve diş sağlığı haftası'nda çocukları unutmadı
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Eğitim Bilimleri Fakültesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından geçtiğimiz günlerde "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında iki farklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Küçük Dişler Büyük Gülüşler

Projelerden ilki, DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Üzeyir Can Belci, Gökçe Tahta ve Caner Aksu tarafından, Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi sponsorluğunda gerçekleştirildi. Öğrenciler, Oyun Bahçesi kreşinden 3 yaş grubu çocukları Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi'ne götürerek çocukların diş doktoru korkusunu yenmeleri için destek aldılar. Çocuklara hastane ortamı gösterilerek korkulacak bir ortam olmadığı anlatıldı ve çocuklara diş hekimi Alev İnan ve Hasan Aksoy tarafından diş sağlığının önemi, dişlerin nasıl ve ne sıklıkta fırçalanması gerektiği ve nasıl beslenmeleri konularında bilgiler verildi. Ayrıca, diş maketi üzerinde çocuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği ve dişlerini nasıl güçlendirecekleri ile ilgili sunum yapıldı. Bu noktada da çocuklara süt ve süt ürünleri tüketiminin ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Daha sonra çocukların, diş kontrolüne gelen hastaları kontrol sırasında gözlemlemeleri sağlandı ve bu şekilde çocuklar, korkmaları gereken bir şey olmadığını anlamış oldular. Ayrıca, doktorlarla iletişime kuran çocuklar, onlara sorular sorarak bilgi aldılar. Keyifli saatler geçiren Oyun Bahçesi kreşinin 3 yaş grubu öğrencilerine bilgilendirmenin ardından meyve suyu ikram edildi ve çocuklar mutlu bir şekilde Mağusa Tıp Merkezi'nden ayrıldılar.

Polat Paşa İlkokulu Öğrencileri Ağız ve Diş Sağlığı Konusunda Bilgilendirildi

Öte yandan DAÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü son sınıf öğrencilerinden Hüseyin Tan, Sezer Karcı, Zafer Özler, Fatma Kurt, Filiz Acar, Gamze Karacaoğlu ve Rahşan Korkut Dedeoğlu da "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. DAÜ öğretim görevlisi Barış Başel tarafından verilen Topluma Hizmet dersi için hazırlanan proje, Polat Paşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projesini düzenleyen öğrenciler, DAÜ Sağlık Merkezi bünyesinde çalışan Diş Hekimi Işın Akcan ile birlikte okulu ziyaret ederek, 5. sınıf öğrencilerinin ağız ve diş sağlıkları kontrol edildi.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, ilk olarak Polat Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer'i makamında ziyaret ettiler. Taşer, geçmişteki ve günümüzdeki ilkokul çocuklarının davranışlarından söz ederek, gençlerin bu tür sosyal sorumluluklara önem vermelerinin ne kadar değerli olduğunu vurguladı ve DAÜ öğrencilerine teşekkür etti. Öğrencilerin müdürle sohbetlerinin ardından, 5. sınıf öğrencilerinin yanına gidilerek, çocuklar etkinlik hakkında bilgilendirildi. Barış Başel öğrencileri proje konusunda bilgilendirerek korku ve kaygı yaşayan öğrencileri konuşmaları ile rahatlattı. Diş hekimi Akcan, ilkokul öğrencilerine, diş ve ağız sağlığının öneminden bahsederek, öğrencilere dişlerini nasıl fırçalayacaklarını doğru bir şekilde gösterdi. Daha sonra, tüm öğrencilerin dişlerini ve ağız sağlıklarını tek tek kontrol eden Akcan, diş ve ağız sağlığında sorun olan öğrencilere bir diş formu vererek, ailelerini bilgilendirmelerini istedi. Proje sahibi öğrenciler ise dişleri kontrol edilen öğrencilere diş ve ağız sağlığı bakımı ile ilgili broşürler dağıttı.

Etkinlik sonunda proje hakkında fikirlerini dile getiren Polat Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Taşer, "Bütün işler farkındalıkla başlar ve ağaç yaşken eğilir. Bu projeyi gerçekleştiren öğrencilere gerçekten çok teşekkür ederim. Bu ve bunun gibi projelere her zaman kapımız açıktır" diyerek sözlerini sonlandırdı. Ardından, Diş Hekimi Akcan'a plaket takdim edildi ve projeyi gerçekleştiren DAÜ'lü öğrenciler, Diş Hekimi Akcan, ilkokul öğrencileri, sınıf öğretmenleri ve Okul Müdürü Taşer toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.