SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Berova: "Diyabeti önleyici tedbirler son derece önemli"

Berova: "Diyabeti önleyici tedbirler son derece önemli"

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova Kıbrıs Türk Diyabet Derneği heyetini kabul etti. Bakanlık Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın dernek çalışmalarına her zaman destek sağladığını, birçok projede okullardaki öğrencilere diyabet ile ilgili bilgiler verildiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 22/12/14 18:06
okuma süresi: 1 dak.
Berova: "Diyabeti önleyici tedbirler son derece önemli"
A- A A+

Özellikle küçük yaşlardan itibaren diyabet ile ilgili farkındalığın yaratılması gerektiğini dile getiren Oymacı, bunun için bir yarışma organize ettiklerini ve bakanlıktan destek talepleri olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, diyabete yakalanma oranlarının ülkede giderek arttığını, diyabeti koruyucu ve önleyici tedbirler alınmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Diyabetin ve buna bağlı getirdiği diğer sorunların toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirten Berova, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini, Tabipler Birliği yönetiminde yer aldığı dönemde de halkı bilinçlendirme açısından birçok çalışmaya imza attıklarını, projeyi inceleyip gerekli desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.