SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Akalın: "Organ Nakli Yasası'nı bekledik, biraz daha bekleriz"

Akalın: “Organ Nakli Yasası'nı bekledik, biraz daha bekleriz”

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Zerrin Akalın, İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasası'na ilişkin Koordinasyon Kurulu'nun Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini ifade ederek, "Aceleyle hazırlanan bir yasa olmasını istemiyoruz. Yasanın uygun olarak hazırlanmasını istiyoruz. Tüzük tam olarak çıksın, kurallar tam olarak konsun. Bekledik, biraz daha bekleriz" dedi.

Yayın Tarihi: 21/01/15 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Akalın: “Organ Nakli Yasası'nı bekledik, biraz daha bekleriz”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasası'nın geçtiğimiz Ekim ayında Meclis Genel Kurulu'nda geçmesinin ardından yasanın uygulanabilir olması için çalışmalar devam ediyor. İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasası'na ilişkin Koordinasyon Kurulu'nun geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu'ndan geçtiği belirtildi. Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Zerrin Akalın, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Organ Nakli Yasası'nın uygulanabilir olması için Sağlık Bakanlığı ile birlikte doktorların çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Akalın, Koordinasyon Kurulu'nun Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini ifade ederek, koordinasyon kurulu altındaki komitelerin kurulma aşamasına gelindiğini belirtti. Bundan sonraki aşamada denetleme, izin verme gibi kontrol mekanizmasının oluşacağını kaydeden Akalın, tüzük için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Akalın: "Hacettepe Üniversitesi ile protokol imzalanacak"

Zerrin Akalın, Hacettepe Üniversitesi ile çalışmaların devam etmekte olduğunu dile getirerek, karşılıklı görüşüldüğünü, detaylar üzerinde durulduğunu ve bu ay protokol imzalanacağını belirtti. Böbrek nakliyle ilgili Devlet Hastanesi'nde ortamın hazırlandığını ifade eden Akalın, gerekli teknik donanımın ve odaların hazırlanmakta olduğunu söyledi. Zerrin Akalın organ nakli gerektiren hasta sayısının her yıl giderek arttığını söyleyerek, ülkede 200'e yakın hastanın nakil için beklemekte olduğunu belirtti. Akalın, bunun yanında diyalize girmeyen böbrek hastalarının olduğunu anlattı.

"Aceleyle hazırlanmasın"

Akalın, "Aceleyle hazırlanan bir yasa olmasını istemiyoruz. Yasanın uygun olarak uygulanmasını istiyoruz. Tüzük tam olarak çıksın, kurallar tam olarak oluşsun. Bekledik, biraz daha bekleriz. Fırsat bekleyenlere bu fırsatı vermeyelim. Tüp bebek meselesinde bunun zararlarını gördük. Biz vergi verirken bu işi yapanlar vergi vermeden kazanç elde ettiler. Aynı olay burada da yaşanmasın. Her şey titizlikle hazırlansın" dedi.

Akalın, Sağlık Bakanıyla da görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini belirterek, "aceleyle hazırlanmasın ama oyalanılmasın da" diyerek, bugünden itibaren Bakanlığın ilgili kişilerle birlikte çok yoğun bir çalışma sistemi içine girip organ naklini hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.