SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir uygulama daha

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir uygulama daha

Sağlık Bakanlığı, kan bağışı yapmak isteyen kişilerin, mesai saatlerine ilaveten, mesai saatleri haricinde, hafta içi her gün 15,30-19,00 saatleri arasında da kan bağışında bulunabileceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 26/01/15 16:11
okuma süresi: 2 dak.
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir uygulama daha
A- A A+

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, daha önce mesai saatleri dışında kan alımı yapılmayan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası'nda, 19 Ocak 2015 tarihinden itibaren yeni bir uygulamaya gidilerek, mesai sonrası 15,30-19,00 saatleri arasında da kan vermek isteyen kişiler, kan bağışı yapabilecek.

Başta Thalassaemia hastaları olmak üzere kalp ameliyatları, acil veya planlı ameliyatlar ile trafik kazalarından sonra kullanılacak için, ayda yaklaşık bin 500 ünite kana ihtiyaç olunduğu vurgulanan Bakanlık açıklamasında, "Kan ihtiyacının sağlanmasına yönelik sürdürülen çalışmalara ek olarak, Lefkoşa' Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası'nda böyle bir uygulama başlatılmıştır" denildi.

Tadilatı devam eden Thalassaemia Merkezi, mimari ve altyapı açısından daha çağdaş bir yapıya kavuşacak…

Ayrıca açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesinde yer alan Thalassaemia Merkezi'nde tadilat çalışmalarının hızla devam ettiği kaydedilerek, tadilattan sonra Thalassaemia Merkezinin mimari ve altyapı açısından daha çağdaş bir yapıya kavuşacağı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.