SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Organ Nakli Yasasının tüzük çalışması sonuçlandı

Organ Nakli Yasasının tüzük çalışması sonuçlandı

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Dr. Zerrin Akalın başkanlığındaki Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulunu kabul etti.

Yayın Tarihi: 13/02/15 13:08
okuma süresi: 2 dak.
Organ Nakli Yasasının tüzük çalışması sonuçlandı
A- A A+

Kabulde ilk konuşmayı yapan dernek başkanı Akalın, Bakan Ahmet Gülle'ye bir nezaket ziyareti gerçekleştirip yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtmak istediklerini söyledi.

Konuşmasında, Sağlık Bakanlığı ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını da kaydeden Akalın, Bakanlığın gerçekleştireceği çalışmalara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pozitif katkı yapma arzusunda olduklarının altını çizdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise konuşmasına, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği'nin yeni yönetim kurulunu tebrik ederek başladı.

Gülle, genelde sağlıkla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarıyla özelde de Diyaliz Hastaları Dayanışma Derneğiyle önümüzdeki dönemlerde de işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceklerini de kaydetti.

Tüzük çalışması sonuçlandı…

Sağlık alanında çok önemli bir adım olan organ nakli yasasına da değinen Bakan Gülle, " Uzun ve meşakkatli bir çalışma sonucunda geçtiğimiz yıl Organ Nakli Yasası'nı Meclisten geçirdik. Bu sağlık alanında önemli, bir hamledir. Bu hamleyi tüm paydaşların katkısıyla gerçekleştirdik. Yasanın hayat bulmasıyla ilgili ekiplerimiz, tüzük çalışmasını da süratle yapıp sonuçlandırmıştır. Söz konusu tüzük şu an itibarıyla, Hukuk Dairesi tarafından değerlendiriliyor. Hukuk Dairesi'nden hukuki görüşün geldikten sonra tüzük, Bakanlar Kuruluna sevk edilecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.