SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Gülle: "Genel Sağlık Sigortası'na yönelik işbirliğini konuştuk..."

Gülle: "Genel Sağlık Sigortası’na yönelik işbirliğini konuştuk..."

Ankara'ya 3 günlük bie ziyaret gerçekleştiren Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin temasları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 26/03/15 19:07
okuma süresi: 3 dak.
Gülle: "Genel Sağlık Sigortası’na yönelik işbirliğini konuştuk..."
A- A A+

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla bir açıklama yapan Bakan Gülle, ilk olarak Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldiklerini belirterek, bu görüşmede iki ülkenin sağlık alanındaki işbirliğine ilişkin konuları ele aldıklarını kaydetti.

Türkiye Sağlık Bakanlığı her konuda destek veriyor...

Görüşmede, Türkiye Sağlık Bakanlığının her zaman için kendilerine katkı sağlıyor olmasından duydukları memnuniyeti ve teşekkürü ifade etme fırsatı bulduklarını söyleyen Bakan Gülle, Türkiye'nin sağlık alanında gerçekleitirdiği büyük dönüşümün deneyimlerinden faydalanmak istediklerine değinerek, KKTC Sağlık Bakanlığı olarak, sağlık alanında dünyadaki farklı modelleri araştırdıklarını, Türkiye'nin bu konuda ciddi deneyim ve tecrübesinin bulunduğunu ve işbirliği ile bundan faydalandıklarını vurguladı.

Genel Sağlık Sigortası'na yönelik işbirliği...

Bakan Gülle açıklamasında, ülke ve alt yapı koşulları ile insan yapısını değerlendirerek, KKTC'ye özgün sağlık sistemini oluşturmak istediklerini, bu anlamda Genel Sağlık Sigortası'na yönelik işbirliği ve çalışmaları Bakan Müezzinoğlu ile yeniden değerlendirdiklerini de kaydetti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin işbirliğinin geliştirilmesi...

Kıbrıs'tan tedavi için Türkiye'ye gönderilen hastaların sorunlarının çözümüne yönelik işbirliği ve koşulların daha iyi hale nasıl getirileceği konularının da konuşulduğunu belirten Bakan Gülle, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin kardeş hastane olduğunu ve bu yönde işbirliğinin nasıl geliştirileceğinin ele alındığını ifade etti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesiyle Protokol imzalandı...

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Ankara temasları çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'yle, KKTC'de başlatılacak organ nakli uygulamalarına yönelik işbirliği protokolüne de imza attı.

Organ nakli uygulamalarının çok önemli bir olay olduğunu kaydeden Bakan Gülle, bu konuda ciddi bir deneyime sahip Hacettepe Üniversitesi'yle işbirliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bakan Gülle, temaslarını tamamladıktan sonra, Cuma akşamı yurda dönecek...

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile de bir görüşme yapıp Ankara temaslarını tamamlayacak olan Bakan Gülle, Cuma akşamı yurda dönecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.