SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Yarın "Dünya Otizm Farkındalık Günü"

Yarın "Dünya Otizm Farkındalık Günü"

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle mesaj yayımlayarak otizmli bir çocuğun ağzından bilinmesi gerekenlere dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 01/04/15 17:11
okuma süresi: 2 dak.
Yarın "Dünya Otizm Farkındalık Günü"
A- A A+

Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, "Ben Her 68 Çocukta 1 Görülen Otizmli Olan Bir Çocuğum… Benim için bilmenizi istediğim 10 şey" başlıklı mesajında otizmle ilgili bilinmesi gereken 10 maddeyi şöyle sıraladı:

"BENİ KEŞKELERLE DEĞİL KOŞULSUZ SEVİN"

"1-Her şeyden önce ben 'otistik' değilim, 'otizmi olan bir bireyim'; 2-Kokular, sesler, tatlar, temaslar, parlak ışıklar benim için çok rahatsız edici olabilir ve beni korkutabilir; 3-Benimle direkt ve basit kelimeler seçerek konuşun; 4-Somut düşünürüm. Deyimler, imalar benim için anlamsızdır ve akıl karıştırıcıdır; 5-Sınırlı sözcük dağarcığıma karşı anlayışlı olun. Vücut dilime lütfen dikkat edin; 6-Yapamadıklarım yerine lütfen yapabildiklerime odaklanın. Bu beni çok mutlu eder; 7-Sosyalleşme konusunda bana yardım edin, çünkü bu beni geliştirir; 8-Öfke nöbetlerim olabilir. Bunu tetikleyen sebepleri bulursanız yaşamım çok daha kolaylaşır; 9-Lütfen beni 'keşkelerle' değil, koşulsuzca sevin. Ben buna değerim. Çünkü otizmi ben seçmedim; 10-Otizme bir eksiklik değil, farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışın. Aslında ben zaten hep farklıyım, Çünkü ben yalan, hile, önyargı nedir, asla bilmem."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.