SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

iPad neslinin sırtı ağrıyor!

iPad neslinin sırtı ağrıyor!

Sırt ağrısında yaş eşiği 30 altına düştü. Sorumlusuyla gençleri hareketsizliğe sürükleyen mobil cihazlar...

Yayın Tarihi: 13/04/15 16:19
okuma süresi: 2 dak.
iPad neslinin sırtı ağrıyor!
A- A A+
Uzmanlar mobil cihazların hayatlarında kapladığı alan büyüdükçe gençlerin hareketsizleştiğini, bunun sonucu olarak da 30 yaş altında boyun ve sırt ağrısı görülme sıklığının arttığını söylüyor. Buna göre 12 gibi erken yaşlarda bile sırt ve boyun ağrısı sebebiyle tedavi görenler var.

Bel, boyun ve sırt ağrıları tedavisi alanında çalışan İngiliz Kayroptatik Derneği'nin 30 yaş altı gençler arasında yürüttüğü ankette, katılımcıların yüzde 45'i boyun ya da sırt ağrısı çektiğini söyledi. Bu oran geçen yıl yüzde 28 düzeyindeydi. Tüm yaş gruplarında ise problemin görülme oranı yüzde 86 olarak belirlendi.

Katılımcıların neredeyse dörtte biri her gün ağrı hissettiklerini söyledi. Dernek yetkililerine göre artıştaki temel etken, gençlerin geceler ve günler boyunca tablet bilgisayarların ve akıllı telefonların ekranına sabitlenmesi...

Londra'dan kayroptatik uzmanı Rishi Loatey, masa bilgisayarı yerine diz üstü bilgisayar, tablet ve mobil telefon kullanmak vücudun duruşunu etkiliyor, sırta ekstra gerginlik yüklüyor. 2 bin 100 İngiliz katılımcıyla yapılan ankete katılanların üçte biri iş günlerinin neredeyse tamamını oturarak geçirdiklerini söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.