SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ'de "Hamile Pilatesi Destekli Doğuma Hazırlık Eğitimi"

YDÜ'de “Hamile Pilatesi Destekli Doğuma Hazırlık Eğitimi”

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümde Öğretim elemanı, Kadın Sağlığı ve Doğum Hemşireliği Doktora öğrencisi ve aynı zamanda Uluslararası Hamile pilatesi sertifikalı Uzm. Hem. Dilek Sarpkaya tarafından Ücretsiz Hamile Pilatesi Destekli Doğuma Hazırlık Eğitimi verilmeye başlandı.

Yayın Tarihi: 14/04/15 12:16
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ'de “Hamile Pilatesi Destekli Doğuma Hazırlık Eğitimi”
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Program içeriğinde hamile pilatesi ile doğuma hazırlık eğitimlerinin önemi, doğum korkusunun oluşumu ve doğuma etkisi, son trimestirde görülebilecek değişiklikler, rahatsızlıklar ve öneriler, doğum ve doğumda etkili olan hormonlar, doğum kasılması ile baş etme yöntemleri (Solunum teknikleri, doğum topu kullanarak ve eş/partner destekli hareket ve pozisyon değişiklikleri, masaj teknikleri), doğum eyleminde müdahaleler ile sezaryen doğum, bebekle ilk tanışma, emzirme tekniklerine ilişkin bilgiler yer alacak. Eğitim sürecinde çeşitli grup etkinlikleri, oyunlar, rol playler, video gösterimleri gibi interaktif eğitim yöntemleri kullanılacak.

Doktora tez çalışması kapsamında düzenlenen bu program, 18-35 yaş aralığında, birinci gebeliğinde olan, 28-32. Gebelik haftaları arasında olan, çoğul gebeliği ve herhangi bir gebelik sorunu ile sistemik hastalığı olmayan hamileler için geçerlidir. Kriterlere uygun hamileler ile 4-8 kişilik sınıflar oluşturulmakta ve hamilelerin görüşleri göz önünde bulundurularak haftanın 2 günü ikişer saatten (1 saat eğitim, 45 dakika pilates, 15 dakika Solunum ve nefes çalışması) olmak üzere 8 hafta süresince bu program yürütülmektedir. Programı tamamlayan hamilelere eğitim kitapçığı verilip kadınlara doğum sonu ücretsiz emzirme danışmanlığı yapılmaktadır.

Mart ayından itibaren program yürütülmeye başlanmıştır. Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan, yeni sınıfların oluşturulması için kriterlere uygun olan ve gebelik haftası küçük olan hamileler şimdiden kayıt yaptırabilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.