SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Kalp hastalığı riski azaltılabilir

Kalp hastalığı riski azaltılabilir

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenlerinde ilk sırada gelen kalp damar hastalıklarına karşı, 12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası ilan edilmiştir. Kalp Sağlığı Haftası'nda, hastalığa karşı bilinçlendirme ve sağlıklı yaşama teşvik çalışmaları yapılmaktadır.

Yayın Tarihi: 15/04/15 08:44
okuma süresi: 2 dak.
Kalp hastalığı riski azaltılabilir
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen; Dünyada, eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, bulaşıcı hastalıkların kontrolü, beslenme alışkanlıklarının değişmesi yaşam süresinin artmasına imkan tanımakta olduğunu belirterek,yaşam süresinin uzaması olumlu bir gelişme olsa da beraberinde kronik hastalıkların artmasına da neden olmaktadır dedi. Ölüm nedenlerinin başında gelen kalp damar hastalığının çeşitli tedbirlerle önüne geçilebilmekte olduğunu vurgulayan Erkmen, erken yaşlardan itibaren önlem alınmasının ve Kalp hastalığından korunmaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Erken Yaşlardan İtibaren Önlem Alınmalı

Dr.Erkmen, kalp hastalıklarına karşı çocuk yaştan itibaren önlem alınması gerektiğini "Özellikle çocuklara erken yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıklarının kazandırılması bu tür rahatsızlıklardan korunmalarını, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmelerini sağlayacaktır. 5-15 yaş grubu çocuklarda üst Solunum yolu enfeksiyonlarının erken tanı ve tedavisi çok önemlidir. Romatizmal kalp hastalıklarına neden olabilecek bademcik enfeksiyonları zamanında ve etkin bir şekilde tedavi edilmelidir." dedi.

Kalp Hastalığından Korunmaya Dikkat Edilmeli

Kalp hastalıklarından korunmak için sigara ve alkolden uzak durmalı, sağlıklı vücut ağırlığı korumalı diyen Dr.Erkmen, kan basıncı kontrol altına almalı ve kan değerleri ölçümü düzenli yapılmalıdır. Dünya Sağlık Örgütü, kan basıncı, obezite, kolesterol yüksekliği ve sigara etkenlerinin kontrolü ile kalp damar hastalıklarının görülme sıklığının yarıya indirilebileceğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.