SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Sağlık Turizmi Çalıştayı, Perşembe günü başlıyor...

Sağlık Turizmi Çalıştayı, Perşembe günü başlıyor...

Sağlık Turizmi Çalıştayı, 21-22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde, 3 gün boyunca Girne'de gerçekleştirilecek. Çalıştayda, sağlık turizmi alanında vizyon oluşturulacak.

Yayın Tarihi: 19/05/15 10:05
okuma süresi: 4 dak.
Sağlık Turizmi Çalıştayı, Perşembe günü başlıyor...
A- A A+

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) işbirliğiyle organize ettiği 'Sağlık Turizmi Çalıştayı' 21 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 10.00'da Girne Oscar Resort Otel'de başlıyor.

Sağlık Turizmi Potansiyelinin ve Geleceğinin Değerlendirilmesi…

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada 3 gün boyunca devam edeceği bildirilen Çalıştay, 'KKTC'nde Sağlık Turizmi Potansiyelinin ve Geleceğinin Değerlendirilmesi' sloganıyla gerçekleştirilecek.

Hedef; sağlık turizmi alanında bir vizyon oluşturulması…

KKTC'de sağlık turizmi alanında bir vizyon oluşturulmasına katkı sağlanması hedefiyle organize edilen Çalıştayda, toplam 7 çalışma grubu yer alacak.

Uluslararası deneyime sahip uzmanlar da Çalıştayda konferans sunacak…

İlk günkü açılış seremonisinin ardından, sağlık turizmi alanında uluslararası deneyime sahip uzmanların konferanslarının sunumuna geçilecek.

Türkiye'de ve Dünyada Sağlık Turizmi Uygulamaları…

Çalıştay programı dâhilinde ilk konferansı, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği ve Dünya Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, 'Türkiye'de ve Dünyada Sağlık Turizmi Uygulamaları' konusunda verecek.

KKTC'de İleri Yaşam İmkânları…

Daha sonraysa, Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı emekli Müsteşarlarından, Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi İleri Aktif Yaş Grup Başkanı Kamil Yüceoral, 'KKTC'de İleri Yaşam İmkânları' konusunda bir sunum gerçekleştirecek.

Sağlık Turizmi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri…

Üçüncü konferanstaysa, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Balaban, 'Sağlık Turizm'inde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri' konusunu irdeleyecek.

Klinik Otel Konsepti…

Günün son konferansında da, TC Turizm Yatırımcıları Derneği KKTC Temsilcisi Turizmci Reha Arar, 'Klinik Otel Konsepti' konusunda bir sunum gerçekleştirecek.

Çalıştayın ikinci gününde 7 çalışma grubu…

Sağlık Turizmi Çalıştayı, ilk günün ardından ikinci günün, toplam 7 başlık altında oluşacak grupların çalışmalarıyla devam edecek.

Buna göre Grup 1'de;' KKTC'nin Sağlık Turizmi Altyapısı ile AB Ülkeleri'ndeki Altyapının Değerlendirilmesi', Grup 2'de; 'KKTC'de Medikal Turizmin Potansiyeli ve Geleceği', Grup 3'te; 'KKTC'de Wellness Turizmin Potansiyeli ve Geleceği'; Grup 4'te; KKTC'de Engelli Turizmin Potansiyeli ve Geleceği, Grup 5'te 'KKTC'de İleri Yaş Turizmin Potansiyeli ve Geleceği', Grup 6'da; 'KKTC'de Sağlık ve Turizm Sektörleri ve İşbirliği Alanları' ve Grup 7'de; 'Lefke Bölgesi Sağlık Turizmi Fırsatları ve Potansiyeli' konu başlıklarında çalışmalar sürdürülecek.

Çalıştay, Grup Stratejik Plan Çalışması ile son bulacak…

Sağlık Turizmi Çalıştayının son günündeyse, 'Grup Stratejik Plan Çalışması' yapılacak. Grup Stratejik Plan Çalışmasının ardından çalıştay sona erecek.

Çalıştaya; sağlık, çevre, turizm, tanıtım alanında örgütlü derneklerle bazı üniversiteler destek verecek…

Sağlık Turizmi Çalıştayına, Sağlık Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Lefke Avrupa Üniversitesi'nin yanı sıra, elliye yakın sağlık, çevre, turizm, tanıtım alanında örgütlü dernek ve birlikler ve bazı üniversiteler katılımcı olarak aktif yer alacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.