SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

"Sağlık Turizmi Çalıştayı" Girne'de başladı

"Sağlık Turizmi Çalıştayı" Girne'de başladı

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Lefke Avrupa Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenen "Sağlık Turizmi Çalıştayı" Girne'de başladı.

Yayın Tarihi: 21/05/15 14:49
okuma süresi: 4 dak.
"Sağlık Turizmi Çalıştayı" Girne'de başladı
A- A A+

Oscar Resort Otel'de bu sabah saat 10.00'da LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen'in açılış konuşmasıyla başlayan ve 3 gün sürecek çalıştayda, KKTC'de sağlık turizmi potansiyeli ve geleceği değerlendirilerek, alternatif turizm için bir stratejik plan taslağının ortaya çıkması hedefleniyor.

YÜKSELEN: "YENİ POLİTİKALAR ŞART"

LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen çalıştayın açılışındaki konuşmasında, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, sağlık sektörüne 2010 yılında 6.5 trilyon doların harcandığını hatırlatarak, turizm ve eğitim adası olarak tanıtılan KKTC'de bu tip bir çalıştayın yapılmasının anlamının büyük olduğunu dile getirdi.

Yükselen, LAÜ'de sağlık alanında ara eleman yetiştirme adına YÖK'ten 11 bölümün daha onay aldığını belirterek, Bakanlıklar özelinde merkezi hükümetin iyi niyetle konuya eğilmesi ve yeni politikaları ortaya koymak istemesinin önemine işaret etti.

Yükselen bunların, Lefke'nin ülke için önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

AŞIKOĞLU: "EKONOMİK KALKINMA ANCAK HİZMET SEKTÖRÜYLE OLACAK"

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da 1974'ten bu yana bir turizm hareketi için herkesin elinden gelen katkıyı koymaya çalıştığını, KKTC'de ekonomik bir kalkınmanın ancak hizmet sektörüyle olacağını bunun dışında bir düşüncenin kabul göremeyeceğini ifade etti.

Aşıkoğlu, turizm, eğitim sektörleri yanında bu sektörleri destekleyecek tarım ve tarıma bağlı küçük sanayideki hareketliliğin kalkınmayı getireceğini, fakat şu an için ne yüksek öğrenim, ne de turizmin yeteri kadar katma değer yaratılabildiğinin altını çizdi.

Aşıkoğlu yapılması gerekenin vizyon birliğiyle hizmet sektörlerini öne çıkarmak, tarım entegrasyonlu bir sisteme gitmek olduğunu söyleyerek, hükümette veya muhalefette olmaya bakılmaksızın, hep birlikte çalışılması gerektiğini kaydetti.

Müsteşar Aşıkoğlu, çalıştay sonrasında ortaya çıkarılacak alternatif turizm planının önümüzdeki 5 yıl içerisinde özelikle Lefke bölgesindeki kalkınmaya destek olmasını diledi.

GÜLLE: "TAKIM RUHUYLA BAŞARI YAKALANABİLİR"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise takım ruhuyla mücadele edilmesiyle her konuda başarı yakalanabileceğini, tüm konularda en temel maddenin bu olması gerektiğini kaydetti.

Gelişmiş ülkelerde daha toplumsal ve stratejik planlamalar yapılırken, gelişmemiş ülkelerde daha bireysel ve zümresel hareket edildiğine dikkat çeken Gülle, Kıbrıs için nasıl daha farklı cazibe faktörleri oluşturulup turist çekilebileceğinin metotlarının bulunması gerektiğine işaret etti.

Bakan Gülle, turizm ve yüksek öğrenimin ülke için önemine işaret ederek, ayrıca adaya gelen turist sayısını artırmak ve doğru beslenme adına organik tarım uygulamalarının desteklenmesi ve takım oyunu oynanması gerektiğini kaydetti

Lefke bölgesinin artık madenlerle anılmayacağı, genelde adanın bütününün bir turizm adası haline gelmesinin bir vizyon haline getirilip çalışılmasının önemine de dikkat çeken Gülle, rehabilitasyon alanındaki büyük talebe karşılık vermek için Güzelyurt bölgesine geniş kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

KONFERANSLAR

Çalıştayda bugün "Türkiye ve Dünyada Sağlık Turizmi Uygulamaları", "KKTC'de İleri Yaşam İmkânları", "Sağlık Turizminde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri", "Yeni Sağlık Turizmi Destinasyonları Yaratma", ve "Klinik Otel Konsepti" konularında konferanslar yapılacak.

Çalıştayda yarın grup çalışmaları yer alacak ve çalıştayın üçüncü günü olan 23 Mayıs Cumartesi de grup stratejik plan çalışması yapılmasıyla çalıştay sona erecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.