SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Girne Akçiçek Hastanesi'ndeki Hemodiyaliz Servisi törenle hizmete açıldı

Girne Akçiçek Hastanesi’ndeki Hemodiyaliz Servisi törenle hizmete açıldı

Girne Akçiçek Hastanesi Hemodiyaliz Servisi törenle hizmete açıldı.

Yayın Tarihi: 22/05/15 16:36
okuma süresi: 5 dak.
Girne Akçiçek Hastanesi’ndeki Hemodiyaliz Servisi törenle hizmete açıldı
A- A A+

Törene, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, bazı milletvekilleri, servisin hayata geçmesinde katkısı bulunan kuruluş ve STÖ temsilcileri ile hayırseverler katıldı.

TAYLANKUŞ

Açılış öncesi konuşma yapan 20 yıllık diyaliz hastası Fatma Taylankuş, 20 yıldır böbrek hastalığıyla mücadele ettiğini ve nakil beklediğini söyledi.?Taylankuş Lefkoşa'ya haftanın 3 günü gitmek zorunda kaldığı ve yaşadığı zorlukları anlattığı konuşmasında, şimdi hastaneye alınan araçla diyaliz hastalarının evlerinden alınıp evlerine bırakıldıklarını kaydetti ve diyaliz odasında emeği ve katkısı bulunanlara teşekkür etti.

ERGİNEL

Hayırsever Maria Silvia Cooper adına konuşan Avukatı Feyman Erginel, Cooper'ın kendi vefatından sonra tüm parasını Girne Akçiçek Hastanesi'ne bağışlamak istediğini kaydederek, Cooper'ın KKTC'yi iklimini ve halkını çok sevdiğini anlattı.

Yaklaşık 85 bin Sterlin'in Hastaneye bağışlandığını belirten Erginel, bu meblağın hemodiyaliz servisinde kullanılmış olmasından onur ve gurur duyduklarını söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

ALTIMİNAREOĞLU

Girne Ada Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Altıminareoğlu, 2012-2013 döneminde Akçiçek Hastanesi diyaliz odasının yapımını üstlendiklerini, yaptıkları balodan elde ettikleri 225 bin TL'yi bağışladıklarını açıkladı.

Altıminareoğlu, Rocks Otel, sanatçı Ziynet Sali, bakanlar, kurum kuruluşlar, eski Turizm Bakanı Ünal Üstel ve Başhekim Vekili Salih Beyoğlu'na teşekkür etti.

MITCHESON

Girne Rotary Kulübü Başkanı Malcolm Mitcheson da Hastane için kalıcı bir şey yapmak istediklerini ifade ederek, haftada 3 gün hastaların taşınması için gerekli araç alınmasına olanak sağlamak adına 100 bin TL'lik katkı yaptıklarını söyledi.

Mitcheson paranın 6 ayda toplandığını, İngiltere ve İskoçya'da da kampanya çerçevesinde yardım toplanarak Adaya getirildiğini söyledi.

BEYOĞLU

Hastane Başhekimi Salih Beyoğlu da 4 yıldır Hastane Başhekimliğine vekâlet ettiğinin ve üçüncü kez halkın katkılarıyla bir servis açtıklarının altını çizdi.

700 bin TL'nin yardımlarla, 500 bin TL de Bakanlık vasıtasıyla elde edildiğini, toplam maliyetin 1.2 milyon TL olduğunu dile getiren Beyoğlu, artık böbrek hastalarının haftada 3 gün Lefkoşa Hastanesine gitmek zorunda kalmayacaklarını açıklayarak, servisin açılışında katkısı ve emeği bulunanlara teşekkür etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, kişiler, STÖ'ler, sağlık çalışanları ve devletin katkısıyla diyaliz hastalarına yönelik vizyon çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Lefkoşa ve Gazimağusa'nın ardından Girne'yle birlikte 3 merkezde diyaliz servisi verilmiş olacağını hatırlatan Gülle, bir sonraki adımın Güzelyurt'ta da bir hemodiyaliz servisi açmak olacağını vurguladı.

Girne için ikinci büyük olayın hastaların servisle taşınması olduğunu dile getiren Bakan Gülle, diyaliz hastalarının son yıllarda çok artış gösterdiğini, diyabet ve obezitedeki artışın da ortada olduğunu ve halkın doğru beslenmeye yönelik alışkanlıklar edinmesi gerektiğini söyledi.

Organ nakli konusunda çalışmaları tamamladıklarını, hastaların belirlendiğini de açıklayan Gülle, bir yandan tedavi hizmetlerini sürdürürken, böbrek nakillerini de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.?Gülle, dün başlayan "Sağlık Turizmi Çalıştayı"ndan da bahsederek, burada sağlık turizmi stratejilerinin belirleneceğini söyledi ve yeni servisin hayırlı olmasını diledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, servisin açılmasında katkısı bulunanlara teşekkür ederek, servisi çalıştırma ve daha süratli ve kaliteli hizmet vermenin önemine işaret etti.

Hizmet almanın her bireyin hakkı olduğunu söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, yeni servisle insanların aldığı hizmetin kalitesinin artacağını belirterek, Hemodiyaliz servisi için oluşan sinerjinin başka alanlara da örnek olmasını diledi.

Konuşmaların ardından servisin hayata geçmesinde katkısı bulunanlara plaketi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.