SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

"Dünya Sigarasız Günü"ne yönelik Resim Yarışması düzenleniyor

"Dünya Sigarasız Günü"ne yönelik Resim Yarışması düzenleniyor

Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM ) , Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) ve Gençlik Merkezi işbirliği ile "31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü" etkinlikleri dahilinde 30 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00'de Gençlik Merkezi Binasında ilk ve ortaokul öğrencileri arasında konunun algılanış biçimi ve öğrencilerin bu kötü alışkanlıklar karşındaki farkındalığını artırmak amacı ile bir resim yarışması düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 26/05/15 10:20
okuma süresi: 3 dak.
"Dünya Sigarasız Günü"ne yönelik Resim Yarışması düzenleniyor
A- A A+

Lefkoşa Gençlik Merkezi Binasında düzenlenecek olan yarışmaya yoğun ilgi olması bekleniyor. "Sigara ile Mücadele, Sigaranın Zararları, Sigarasız Bir Dünya" konulu resim yarışması, ilkokul öğrencileri ve ortaokul öğrencileri olmak üzere iki kategoride düzenlenecek ve yarışma öncesi, USAM Başkanı Uzm.Ecz.Ayşe Gökyiğit tarafından konu ile ilgili öğrencilere sunum da yapılacaktır. Resim yarışması sonuçları, aynı gün ayni yerde toplanacak olan Jüri Üyelerinin değerlendirilmesini müteakip açıklanacaktır.

Yarışmanın jüri üyeleri, USAM Derneğini temsilen Resim Öğretmeni Canan Özoğul, KTEV'nı temsilen Mütevelli Heyeti Üyesi Seramik Sanatçısı Semral Öztan ve Gençlik Merkezi'ni temsilen Resim-Heykel Sanatçısı Öğretmen Semra Bayhanlı'dan oluşacaktır. Jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye girecek olanlara verilecek çeşitli hediyeler yanında, tüm katılımcılara katılım belgesinin de verileceği yarışmanın ardından, çocuklar Gençlik Merkezi'nin "Dünya Çocuk Günü" etkinlikleri dahilinde oyunlar oynayıp, çok güzel zaman geçirime fırsatı da yakalayacaktır.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan yarışma sayesinde çocukların bilinçlendirilmesi, farkındalık yaratılması, aynı zamanda güzel zaman geçirerek, yaratıcı yönlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Çocukların hem sigaradan uzak durmaları, hem de büyüklerini etkileyip onların da sigarayı bırakmalarına yardımcı olabilmelerini sağlamak, pasif sigara içiçiliğine maruz kalmalarını engellemek ve çocukların, eğlenerek öğrenmek, sanatsal yönlerini geliştirmek, düşünme ve diğer çocuklarla kaynaşmalarını sağlayıp tüm bunlara ilave olarak güzel zaman geçirmelerini de sağlamak amacıyla, USAM, KTEV ve Gençlik Merkezi işbirliği ile "31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü" kapsamında yapılacak olan resim yarışması, geleneksel olarak her yıl olduğu gibi, bu yıl da yeni katılımcılar ile 30 Mayıs Cumartesi saat 18.00'de Lefkoşa Gençlik Merkezi Binasında (Kızılbaş Kilisesi) yapılacağından tüm öğrencilerin aileleri ve okul öğretmenleri ile birlikte etkinliğe destek vermesini arzu ederiz.

Yönetim Kurulu Adına,

Ayşe Gökyiğit

( Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.