SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Çakmak, İrfan Günsel'i ziyaret etti

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Çakmak, İrfan Günsel'i ziyaret etti

Dünya Sağlık Turizmi Komisyonu Başkanı Emin Çakmak, KKTC temasları kapsamında beraberindeki heyetle birlikte YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'i ziyaret ederek, YDÜ Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 26/05/15 12:42
okuma süresi: 3 dak.
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Çakmak, İrfan Günsel'i ziyaret etti
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Çakmak ziyarette yaptığı konuşmada "Bu gün KKTC'de Sağlık Turizmi'nden bahsedilebiliyorsa elbette Tüp Bebek Merkezleri'nin, özel hastane ve kliniklerin, turistik tesislerin önemi büyüktür. Ama eğer bu gün Kuzey Kıbrıs'da Medikal Turizm gelişiyorsa bu, Dünya standartlarında inşa edilen YDÜ Hastanesi sayesindedir. KKTC'ye dev bir sağlık yatırımı yaparak özelde ülke insanına genelde ise bütün insanlığa böylesi kıymetli bir değer kazandırdığınız için başta Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel'e ve sizlere insanlık adına minnet duygularımı bildirmek isterim" dedi.

Emin Çakmak: "Dünya'ya çağrıda bulunacağız..."

Emin Çakmak, YDÜ Hastanesi'nin, Ada'da yaşayan bütün insanlara ve ayrıca yurt dışından gelecek turist hastalara da yüksek teknolojisi, konforu ve konusunun uzmanı doktorları ile nitelikli sağlık hizmeti sunma konusunda yüksek kabiliyete sahip olduğunu yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Emin Çakmak YDÜ Hastanesi'ne göğsümüzü gere gere hasta getirebiliriz. Bu konuda Dünya'ya çağrıda bulunacağız ve dünden daha fazla çalışacağız" dedi.

"Kuzey Kıbrıs'da sağlık turizmi mutlaka gelişecek..."

"Başta Sizler ve Ahmet Savaşan ile yıllardır Dünya'nın pek çok ülkesine gittik ve Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi olanaklarını tanıttık" diye konuşan Çakmak, geçtiğimiz hafta bakanlıkların ve paydaşların katılımı ile gerçekleştirilen Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın ülkede bu konudaki farkındalığı arttıracağını söyledi. "Başta Turizm ile Sağlık Bakanlıklarının desteği ile sektörün büyük bir çoğunluğunu kucaklayarak kurulan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi'nin aktif çalışmaları sayesinde Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi mutlaka gelişeceğini vurguladı. Emin Çakmak bu hedefe varılabilmesi için Devlet desteğinin şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Günsel: "Sizlere Kıbrıs Türk Halkı adına teşekkür ederim..."

Doç. Dr. İrfan S. Günsel de kabulde yaptığı konuşmasında KKTC'nin Dünya Konseyi'ne 34. ülke olarak girmesinin tarihi öneme sahip olduğunu belirterek "Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin gelişmesi için misyon üslenen Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi'nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'ne üye olmasında ortaya koyduğunuz gayretler taktire şayandır. Bu önemli adımın da katkısı, devletimizin desteği, üniversite hastanemiz, diğer hastanelerimiz, turistik tesislerimiz ve diğer bütün paydaşlarımızın koordinasyonu ile Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin gelişeceği ortadadır" dedi. Günsel son olarak "Sizlere bu önemli katkılarınız için üniversitemiz ve Kıbrıs Türk Halkı adına teşekkür ederim" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.