SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Kuş gribi virüsü mutasyona uğrayarak geri döndü!

Kuş gribi virüsü mutasyona uğrayarak geri döndü!

Nerdeyse her yıl yeni bir virüs dünyayı korkutmaya devam ediyor. Birkaç yıl önce yine herkesi korkutan kuş gribi uzmanlara göre bu kez mutasyona uğrayarak geri döndü.

Yayın Tarihi: 27/05/15 14:01
okuma süresi: 2 dak.
Kuş gribi virüsü mutasyona uğrayarak geri döndü!
A- A A+
Daily Mail'de yer alan habere göre bilim insanlarına göre ölümcül virüs 2 kere daha mutasyon geçirirse insandan insan kolayca bulaşabilecek. Eğer bu öngörü gerçekleşirse 1918'deki İspanyol Gribi kadar öldürücü olabilir ve pandemik bir hale gelebilir. Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Derek Smith'e göre sadece 5 amino asit sonrasında insandan insana bulaşır hale gelecek ve bilim adamları bu mutasyonların 3 tanesinin gerçekleştiğini. 2 mutasyon sonrasında bu hale gelebileceğini belirtiyor.

NE ZAMAN PANDEMİ YARATACAĞI ÖNGÖRÜLEMİYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nden uzmanlar da bu derecede yayılmasının ne zaman olacağını kimsenin öngöremediğini ancak bunun öldürücü bir virüs olduğunu söylüyor. Ancak işin bir diğer boyutu da Dünya Sağlık Örgütü'nün 1918'deki İspanyol Gribi'nin yaşandığı yıllardakinden çok daha etkin olması. Dolayısıyla alınacak önlemlerle virüsün pandemi yaratmasından korunulabileceği belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.