SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ VII. Ulusal Viral Hepatit Sempozyumunda temsil edildi

YDÜ VII. Ulusal Viral Hepatit Sempozyumunda temsil edildi

KLİMİK Derneği Viral Hepatit Çalışma Grubu ( VHÇG) VII. Ulusal Viral Hepatit Sempozyumunu Adana'da gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 28/05/15 11:28
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ VII. Ulusal Viral Hepatit Sempozyumunda temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicoia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilimdalı'ndan Doç. Dr. Kaya Süer; " Viral Hepatit Çalışma Grubu ( VHÇG) Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Aygen ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Neşe Demirtürk ve Klimik Derneği Başkanı Prof.Dr. Önder Ergönül tarafından yapılan açılış konuşmaları sonrasında dört yıllık geçmişi olan VHÇG'nin yaptığı çalışmalar hakkında Prof. Dr. Sıla Akhan tarafından bilgi verildi." Dedi.

Sempozyumda Hepatit B ve Hepatit C hastalıklarının tedavisindeki yeni değişiklikler ve ayrıca hepatitler ile birlikte görülen HIV konusundaki güncel yaklaşımlar tedavi algoritmaları hakkında bilgiler çalışma grubu üyeleri tarafından paylaşıldı. Kronik Hepatit C'nin tedavisinde yeni kullanılmaya başlayan direkt etkili antiviraller grubu ilaçların Türkiye'de henüz kullanıma girmemiş olmasının eksikliği yapılan sunumlarda gözler önüne serildi. Direkt Etkili Antivraller olarak adlandırılan bu yeni grup ilaçlar ile Kronik Hepatit C'nin tedavisindeki başarı oranları % 100'e yaklaşmaya başladı. Hastalığa ikincil olarak gelişebilecek olan siroz ve karaciğer kanseri gibi hastalıkların bu yeni tedavi yöntemleri sonucunda ilerleyen süreçte sıklığının azalacağı bildirildi.

Sempozyumda, YDÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klnik Mikrobiyoloji Anabilimdalından Doç. Dr. Kaya Süer ve Uzm. Dr. Yunus Gürbüz ''Olgular eşliğinde hepatit C virüsü infeksiyonu" oturumunda başkanlık yaptılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.