SAĞLIK
okuma süresi: 7 dak.

Gülle: "Doğru beslenme, sağlığının en önemli ve temel boyutudur"

Gülle: "Doğru beslenme, sağlığının en önemli ve temel boyutudur"

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, 6 Haziran Dünya Diyetisyenler günü kapsamında, bugün 7. Diyetisyenler Günü etkinliği gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 30/05/15 18:32
okuma süresi: 7 dak.
Gülle: "Doğru beslenme, sağlığının en önemli ve temel boyutudur"
A- A A+
Gülle: Diyetisyenler Birliği'nin, daha etkin bir mücadele verebilmesi için kurumsallaşmaya ihtiyaç var. Yasa konusunda etkin çalışma yürüten Birliğe desteğimiz devam edecek. Bu yasanın hızla geçmesi için elimden geleni yapacağım"

Sağlık Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, diyetisyenlerin, sağlık ordusu içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, sağlıklı beslenme olgusunun toplumda yerleşmesi için, diyetisyenlerin çok daha görünür ve etkin olması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre Bakan Gülle, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği'nin, 6 Haziran Dünya Diyetisyenler günü kapsamında bugün Girne Acapulco Otel'de gerçekleştirdiği etkinliğin açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Tüm dünyada, kar amaçlı reklamlarla, bebeklikten itibaren yanlış beslenme alışkanlıklarının hızla yaygınlaştığını belirten Gülle, birçok hastalığın doğmasına ve yaygınlaşmasına neden olan bu güçlü etkileşimin kırılması gerektiğini vurguladı.

Doğru beslenme, sağlığının en önemli ve temel boyutudur…

İnsan yaşamının, sağlığının en önemli ve temel boyutu olan beslenme konusunda önemli bir role sahip oldun diyetisyenlerin, yeterince önemsenmediğini kaydeden Gülle, bu meslek grubunun daha güçlü ve etkin olması gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve hareketli bir yaşam, sağlıklı bir yaşam sürmek için çok önemli…

Yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için verilecek mücadelede, ilgili paydaşların güçlü işbirliğine ve eğitime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gülle, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve hareketli bir yaşamın, sağlıklı bir yaşam sürmek için de, hastalıkların tedavisinde de çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Birlik yasasının yasallaşması için ne gerekiyorsa yapılacak…

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği'nin, daha etkin bir mücadele verebilmesi için kurumsallaşmaya ihtiyaç olduğunu anımsatarak birliğin yasa konusunda etkin çalışma yürüttüğünü söyleyen Gülle, bu yasanın hızla geçmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

7.Diyetisyenler günü ve 6 Haziran'ın dünya diyetisyenler günü…

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı uzman Diyetisyen Hidayet Ağören de yaptığı konuşmada, etkinliği, 7. Diyetisyenler günü ve 6 Haziran'ın dünya diyetisyenler günü kapsamında düzenlediklerini belirterek, tüm meslektaşlarının gününü kutladı.

Ağören, Birliğin çalışmalarına destek olan başta Sağlık bakanı Ahmet Gülle, Eğitim Bakanı Özdemir Berova, meclis Başkanı Sibel Siber'e adadaki tüm sağlık bilimleri fakültelerinin öğretim görevlilerine sağlık meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ve sponsor firmalara teşekkür etti.

Daha fazla bilimsel etkinlik düzenleme hedefi…

Birlik yönetimini devralırken, daha fazla bilimsel etkinlik düzenleme hedefiyle yola çıktıklarını belirterek bu süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ağören, mesleğin çok popüler olduğu son yıllarda, meslekten olmayan, bu mesleğe özenen ve eğitimi olmadan bu mesleği icra etmeye çalışan çok büyük bir kitleyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği yasasının henüz gündemde olmaması nedeniyle bu mücadelede yeterince etkin olamadıklarını söyleyen Ağören, devlet yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde bu yasanın en kısa sürede görüşüleceği sözünü aldıklarını anlattı.

Sağlık konusunda eğitimi olmayanlar, beslenme konusunda çok ciddi bilgi kirliliği yaratıyor…

Beslenme ve sağlık konusunda eğitimi olmayan kişilerin, beslenme konusunda çok ciddi bir bilgi kirliliği yaratarak, insan sağlığını tehdit etmesinden, birlik üyelerinin son derece rahatsız olduğunu vurgulayan Ağgören, yönetim kurulu olarak ülkede sağlıkla ilgili eğitim almayan bu gibi kişilerin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bir rapor hazırladıklarını kaydetti.

Ağören, hedeflerinin birlik yasasının bir an önce hayata geçmesini sağlamak, yazılı görsel medyada daha fazla seslerini duyurarak, halkı, sağlıklarını tehdit eden uygulamalar konusunda uyarmak olduğunu da ifade etti.

Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ayhan Dağ da, tüm meslektaşlarını diyetisyenler gününü kutlayarak Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliğiyle işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Beslenme, sağlık ve sağlıklı beslenme terimlerinin, son dönemde yazılı ve görsel

medyada sıklıkla magazin haberleri içinde yer aldığını belirten Dağ, "Bu haberlerde, yetersiz ve dengesiz beslenmenin neden olacağı kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon diyabet obezite gibi sağlık risklerinden çok, besinler ve besinlerin formda kalmayla ilişkileri vardır. Sağlık riskleriyse genelde ikinci planda kalmakta, formda ve ince kalmayla ilgili meseleler, zayıf ve ince kalmak için verilen mücadeleler konunun asıl önemli olan sağlık boyutunu dikkatlerden kaçırmakta, estetik görünüm kaygıları ön plana çıkmaktadır "diye konuştu.

Kısa sürede kilo vermek için bilinçsizce yapılan diyetler, insan sağlığı için ciddi bir tehdit…

Kısa sürede kilo vermek için bilinçsizce yapılan diyetlerin insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Dağ, diyetisyenlerin, yaşamları boyunca, eğitimlerine devam ederek, yeni gelişmeleri takip etmeleri ve bilgilerini yenilemeleri gerektiğini vurguladı.

Gülle'ye teşekkür plaketi…

Konuşmanın ardından birlik başkanı Ağgören, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'ye bir teşekkür plaketi sundu.

"Sağlıklı nesiller için ilgi sizden, bilgi bizden" sloganı en iyi slogan seçildi…

Etkinlikte daha sonra, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliğinin, açtığı slogan yarışmasında "Sağlıklı nesiller için ilgi sizden, bilgi bizden" sloganıyla birinci olan Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Melis Bengisu Demir'e ödülü verildi.

Kanser ve Beslenme konulu panel…

Açılış konuşmalarının ardından "Kanser ve Beslenme" konulu panel kapsamında, folik asit: 2 ucu keskin bıçak mı? Pişirme Yöntemlerinin Kanserle ilişkisi, Kanserle mücadele, diyet örüntüsü ve kanser konulu sunumlar yer aldı.

Etkinlik, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.