SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

"Uyku Laboratuvarı" hizmete açıldı

"Uyku Laboratuvarı" hizmete açıldı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde oluşturulan "Uyku Laboratuvarı" hizmete açıldı.

Yayın Tarihi: 19/06/15 13:58
okuma süresi: 2 dak.
"Uyku Laboratuvarı" hizmete açıldı
A- A A+

İskele Sahil Lions Kulübü tarafından topluma kazandırılan Laboratuvarın açılışı bugün saat 11.00'de yapıldı.

Uyku Laboratuarı'nın açılışı, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Dr. Mehmet Şenol, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Kansoy ve diğer yetkiler tarafından yapıldı.

KANSOY

Açılışta söz alan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Kansoy, Uyku Laboratuarı ve buraya kurulan cihaz hakkında bilgi verdi.

Uyku Laboratuarı ve cihazın hastalar için çok ciddi bir rahatsızlık olan uykuda nefes durması sorununun takibi ve giderilmesi için kullanılacağını anlatan Kansoy, Uyku Laboratuarı ve cihazın kurulması için kendilerine olanak sağlayan herkese teşekkür etti.

ŞENOL

İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Dr. Mehmet Şenol, Lions kulüpleri olarak sağlık alanına bir çok yardımları bulunduğunu ifade ederek, Uyku Laboratuarı'nın kurulmasına koydukları katkının önemine işaret etti.

Şenol, bunun gururunu yaşadıklarını ifade etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, Uyku Laboratuarı'nın bir hastanenin olmazsa olmazlarından biri olduğuna işaret etti.

Uyku Laboratuarı'nın önemine dikkat çeken Bakan Gülle, uykuda nefessiz kalma hastalığının çok ciddi olduğunu ve bakanlık olarak her yıl bu rahatsızlık nedeniyle bir çok hastayı sevk etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Uyku Laboratuarı'nın kurulmasıyla bakanlığın ödediği ciddi maliyetlerin önüne geçileceğini de ifade eden Bakan Gülle, Uyku Laboratuarı için katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmalar sonunda Uyku Laboratuarı'na katkı koyanlara plaket takdim edilerek, açılış yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.