SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Skandal: Devlet Hastanesi'nde büyük ihmal!

Skandal: Devlet Hastanesi'nde büyük ihmal!

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin bahçesinde yerlerde atıl vaziyette duran, içlerinde şırıngaların da bulunduğu kullanılmış tıbbi malzemeler ve kanlı tıbbi atıklar çok büyük bir ihmali gözler önüne serdi.Tabipler birliği Başkanı Filiz Besim ile Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, bu atıklardan dolayı yayılabilecek sıtma, veba, kolera ve kuduz gibi öldürücü hastalıklara dikkat çekerken, olayı rezalet ve skandal diye nitelendirdiler.

Yayın Tarihi: 20/06/15 09:55
okuma süresi: 5 dak.
Skandal: Devlet Hastanesi'nde büyük ihmal!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin bahçesinde yerlerde atıl vaziyette duran, içlerinde şırıngaların da bulunduğu kullanılmış tıbbi malzemeler ve kanlı tıbbi atıklar çok büyük bir ihmali gözler önüne serdi.

Tabipler birliği Başkanı Filiz Besim ile Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, bu atıklardan dolayı yayılabilecek
sıtma, veba, kolera ve kuduz gibi öldürücü hastalıklara dikkat çekerken, olayı rezalet ve skandal diye nitelendirdiler.

Hastane Başhekimi Ramadan Kamiloğlu ise olaydan haberi olmadığını ifade ederek, Tıbbi Atık Fabrikası'nın bir süredir çalışmadığını o yüzden tıbbi atıkları farklı şekillerde gömülerek imha edilmeye çalışıldığını itiraf etti.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin bahçesinde devrilmiş çöplerden dökülen tıbbi atıklar, 'sağlık yuvası'nda yaşanan çok ciddi ve tehlikeli bir ihmali gün yüzüne çıkardı.

Kullanılmış kan tüpleri, enjektörlerin yırtık naylonlardan yerlere saçıldığını ortaya çıkaran fotoğraf, tıbbi atıkların uygun bir şekilde toplanarak yok edilmediğini gösterdi.

Besim: "Sıtma, veba, kolera, kuduz gibi çok ciddi hastalıklar yayılabilir!"

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Tabibler Birliği Başkanı Filiz Besim, yerlere saçılmış olan kanlı tıbbi atıkların çeşitli enfeksiyon hastalıklarının yanı sıra sıtma, veba, kolera, kuduz gibi çok ciddi hastalıkların da bu atıklardan yayılabileceğine vurgu yaptı.

"İhmali olanlar cezalandırılmalı!"

Hastane içinde tıbbi atıkların atıl vaziyette olduğu manzarayı göründüğünde duyduğu üzüntüyü dile getiren Besim, "Bu görüntü hiçbir şekilde kabul edilemez! Bu manzaranın yaşanmasında ihmali olanlara hükümetin ciddi cezalar uygulaması lazım" dedi.

Ülkedeki çöp sorununa parmak basan Besim, sıcak havalarda çöplerin çevresinde toplanan sinekler aracılığıyla birçok enfeksiyon hastalığının yayılabileceğini belirtirken, sineklerle mücadele adı altında belediyelerin kimyasal ve kanserojen madde püskürtmesini de eleştirdi.

Tüm çöplerden hastalık yayılabileceğini yineleyen Besim, tıbbi atıkların çok ciddi sağlık sorunlarının yayılmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Gardiyanoğlu: "Bunun açıklaması olamaz!"

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, tıbbi atıkların yerlerde olmasını sert bir dille eleştirerek, "Bunun açıklaması olamaz, tam bir skandal! Ortada çok büyük bir ihmal var! Tıbbi atığın olduğu yerde her türlü enfeksiyon ve mikrop ürer" dedi.

Tıbbı atıkların ve kanlı tüplerin yerde atıl durmasının kabul edilmez olduğunu vurgulayan Gardiyanoğlu, "sağlıkta reform vaatleri veren siyasilerin ne kadar gerçekçi olduğu bu görüntülerle ortaya çıktı" dedi.

"Tıbbi atık olan ortamda her türlü mikrop ürer"

Bir işi yapanların yaptıkları işin ciddiyetini bilmesi gerektiğinin altını çizen Gardiyanoğlu şunları kaydetti:

"Kanlı tıbbi atıklardan her türlü hastalık bulaşabilir, buradan her türlü enfeksiyon üreyebilir. Fotoğraftaki test tüplerindeki kanın sahiplerinde bulaşıcı hastalıklar var mı bilmiyoruz ama olmasa da kan örneği olan, tıbbi atık olan ortamda her türlü mikrop ürer. Tıbbi atıkların orada olması tam bir skandal! Durum çok tehlikeli…"

Başhekimin özürü kabahatinden büyük: Tıbbi Atık Fabrikası çalışmıyor"

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu, bir süredir Tıbbi Atık Fabrikası'nın çalışmadığı bilgisini vererek, tıbbi atıkların çöplüğe gönderilerek toprağın derinlerine gömüldüğünü anlattı. Hastane bahçesinde atıl vaziyette duran tıbbi atıklarla ilgili bilgisi olmadığını belirten Kamiloğlu, olayda ihmali olanların cezalandırılacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.