SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Erçal: "Çocuklar havuz yerine denize götürülmeli"

Erçal: "Çocuklar havuz yerine denize götürülmeli"

Akdeniz'e uzanan sahilleriyle yazı deniz keyfiyle buluşturan adamızda, okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar için yazın en büyük yaz eğlencesi yine deniz. Uzmanlar ise, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte çocuklarda sık sık görülebilen ishal, güneş yanıkları, kulak iltihabı gibi hastalıklara dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 29/06/15 07:44
okuma süresi: 3 dak.
Erçal: "Çocuklar havuz yerine denize götürülmeli"
A- A A+

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Dr. Gülten Erçal, çocukların özellikle D vitamini açısından denizden olabildiğince faydalanması gerektiğini ifade ederek, aileleri çocuklarını güneş koruyucusu ve şapka olmadan dışarı çıkarmamaları konusunda ise uyarıyor.

Dr. Gülten Erçal, yaz mevsiminde çocukların sağlıklı beslenmesine de önem verilmesi üzerinde durarak, ailelere hazır yiyeceklerden uzak durmalarını, çocuklara ev yapımı yiyecekler ve ayran gibi içecekler sunmalarını önerdi.

Kıbrıs Postası – Meryem EKİNCİ

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülten Erçal, yaz mevsiminde çocuk sağlığı açısından ailelere bir dizi önerilerde bulundu.

Öncelikle yaz mevsiminde çocukların eğlenceleri arasında yer alan deniz ve havuz konusunda taşınan riskler ve hastalıklar konusunda Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtlayan Dr. Gülten Erçal, ailelere çocuklarını havuz yerine denize götürmelerini önerdi.

"Deniz çok faydalı"

Havuzlarda çocukların mantar enfeksiyonlarına açık olabildiğinin ve dalmaya bağlı kulak enfeksiyonlarının ortaya çıkabildiğinin altını çizen Dr. Erçal, "Benim ailelere önerim çocuklarını bol bol denize götürsünler. Çocuklar bol miktarda D vitamini alsınlar. Deniz çok faydalı. Burun tıkanıklığı olan çocuklar için tuzlu su önemli" dedi.

"Sağlıklı beslenmek gerekli"

Dr. Erçal, yaz mevsiminde çocuklarda ishallerin arttığının altını çizerek, açıkta satılan gıdalardan uzak durulmasını ve ev yapımı yiyeceklerin tüketilmesini önerdi.

Dr. Erçal şöyle konuştu:

"Hijyen çok önemli. Açıkta satılan gıdalara, dondurmalara, yiyeceklere dikkat etmek lazım. Yaz ishallerine dikkat etmek lazım. Bol bol el yıkamak, açıkta satılan yiyecekleri tüketmemek gerekiyor. Bu dönemde sağlıklı beslenme öneriyoruz. Abur cuburdan, çips, kola, gazlı içeceklerden uzak durmlarını öneriyoruz. Fast food türü yiyecekleri tüketmemelerini istiyorum. Ev yapımı kekler, poğaçalar ve bol bol ayran tüketsinler.

"Koruyucu şart"

Dr. Erçal yaz mevsiminde güneş yanıklarının da sık görüldüğünün altını çizerek, ailelerin çocuklarını güneş koruyucusu sürmeden ve şapka takmadan dışarı çıkarmamaları gerektiğini kaydetti.

Dr. Erçal, denize ise sabah saatlerinde gidilmesi, saat 11.00 ila 16.00 arasında ise güneşten uzak durulması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.