SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ, "Solunum Tedavisinde" uluslararası akredite belgesi alan ilk üniversite oldu

LAÜ, "Solunum Tedavisinde" uluslararası akredite belgesi alan ilk üniversite oldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından, "Solunum Tedavisinde Hasta Değerlendirme ve Klinik Uygulamalar" konulu sertifika programı düzenlendi. LAÜ'de gerçekleştirilen iki günlük sertifika programına, Georgia State Üniversitesi'nin Solunum Tedavi Okulu Ögretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Arı solunum terapi uzmanı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 29/06/15 16:49
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ, "Solunum Tedavisinde" uluslararası akredite belgesi alan ilk üniversite oldu
A- A A+

İki gün boyunca devam eden eğitim programında, ilk gün Solunum problemi olan hastaların değerlendirilmesi, hasta odaklı, kanıta dayalı tedavi planının hazırlanması konuları üzerinde duran Arı, öncelikli olarak hasta değerlendirilmesi kapsamında ilk görüşme ve anamnez alımı, kardiyopulmoner semptonların ve vital bulguların değerlendirilmesi, Solunum fizyoterapisinde fizik muayene, hasta değerlendirmesi doğrultusunda tedavi planının hazırlanması gibi konuları eğitiminde ele aldı. İkinci gün ise cihazların kullanımıyla ilgili uygulamalı eğitim veren Arı, konular üzerine teknik örnekler de sundu.

Türkiye'yi dünyada temsil eden aerosol tıp alanında araştırma yapan Doç. Dr. Arzı Arı tarafından verilen eğitim programı kapsamında ders notlarının içeriği, eğitimi verecek öğretim üyesinin yetkinliği ve kullanılan yöntemler değerlendirilip, LAÜ'nün "Solunum Tedavisinde Hasta Değerlendirme ve Klinik Ugulamalar" sertifika programı onaylandı.

LAÜ öğrencilerine IERS onaylı uluslararası sertifika verildi

LAÜ, Solunum Tedavinin Uluslararası Eğitiminde Kalite Kontrol ve Onay Sistemi (IERS), onayını Kıbrıs'ta ilk alan üniversite oldu. Programın sonrasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e sağlık alanında böylesi bir kursa öncülük ettikleri için teşekkür eden Arı, LAÜ'de gerçekleştirilen 'Solunum Terapisi Eğitimi' için Yükselen'e uluslararası akreditasyon belgesi takdim etti. İki gün boyunca programa katılan öğrencilere, IERS onaylı uluslararası sertifika verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.