SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Sağlık Bakanlığı ile Ankara Güven Hastanesi arasında işbirliği protokolü

Sağlık Bakanlığı ile Ankara Güven Hastanesi arasında işbirliği protokolü

Sağlık Bakanlığı, Özel Ankara Güven Hastanesi ile Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ücretleri kriteriyle işbirliği protokolü imzaladı…

Yayın Tarihi: 30/06/15 13:52
okuma süresi: 4 dak.
Sağlık Bakanlığı ile Ankara Güven Hastanesi arasında işbirliği protokolü
A- A A+

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlıkta yeniden yapılanma için sürdürülen çalışmaların başarıyla devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile Özel Ankara Güven Hastanesi arasında bugün Lefkoşa'da imzalan işbirliği protokolünün duyurulduğu basın toplantısında konuşan Bakan Gülle, "İşbirliği protokolü ile sağlık alanında yeni bir açılım yapıldı" dedi.

SAĞLIKTA YENİDEN YAPILANMA ADINA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR…

Daha nitelikli hizmet verilebilmesi ve sağlık alanında kamu, özel bütün kurumların işbirliği ile hastaların sorununun çözümüne, gerekli açılımların, politikaların oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Gülle, bu maksatla bugün Özel Ankara Güven Hastanesi'yle bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Devletin, KKTC'de çözülemeyen sağlık sorunlarına yönelik hastaları 'Kurul' kararı ile Türkiye'ye gönderdiğini ve tedavilerinin yapılabilmesi için gerekli katkıyı verildiğini anımsatan Bakan Gülle, bundan böyle Özel Ankara Güven Hastanesi ile de hastaların tedavilerine yönelik çözülmeyen konularda işbirliğine gidileceğini belirtti.

BİLGİ VE DENEYİM PAYLAŞIMI YAPILACAK…

Özel Ankara Güven Hastanesi'yle imzalanan protokolün, hasta sevki dışında, KKTC'de sunulan sağlık hizmetlerinin daha ileri seviyeye getirilmesine yönelik eğitim, bilgi ve deneyim paylaşımını da içerdiğinin altını çizen Bakan Gülle, "Protokolle, hekimlik ve hemşirelik eğitimi alanlarında da belli bir işbirliklerinin yapılmasına yönelik planlamaların yapılması için zemin oluşturuldu" dedi.

KARDİYOLOJİ, KALP DAMA CERRAHİSİ VE TRANSPLANTASYON VE TIBBİ ONKOLOJİ ALANLARINDA, SUT FİYATLARINA GÖRE HASTA SEVK EDİLECEK…

"Anlaşma zemini ile 4 önemli dalda yani; Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, Tıbbi Onkoloji ve Transplantasyonla ilgili alanlarda bizim burada çözülemeyen, yapılamayan ameliyatlar, müdahalelere yönelik işbirliği olacak" diyen Gülle, kurul kararıyla sevk edilecek olan hastalarının, Devlet'e faturalandırılmasının, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden olacağını söyledi.

AMAÇ, 41 YILLIK BİLGİ BİRİKİMİNİ KKTC İLE PAYLAŞMAK…

Özel Ankara Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel de, Hastane'nin 41 yıllık bilgi birikimini KKTC ile paylaşma amacında olduklarını belirtti.

"Bu işbirliği Kıbrıs'ta, Türkiye'de sağlıkta başkent olan Ankara arasında bir köprü kuracak. Bu bir başlangıç olacak. Bu başlangıcın, daha güzel işbirliklerini de getireceğine olan inancım sonsuzdur" diyen Küçükel, hastane ve çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi aktardı.

AMAÇ SAĞLIK TURİZMİ DEĞİL…

"Biz sağlık turizmi amaçlamıyoruz" diyen Küçükel, amaçlarının kendine yeten kurumlar inşa etmek olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Özel Ankara Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, bir yıl süreyle geçerli olacak işbirliği protokolüne imza attılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.