SAĞLIK
okuma süresi: 7 dak.

TC ve KKTC'deki Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları toplantısı YDÜ'de başladı

TC ve KKTC'deki Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları toplantısı YDÜ'de başladı

Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' ndeki Sağlık Bilimleri Fakülteleri sayısının son 5 yılda hızla artması ve Fakültelerde alt yapı, eğitim, akademik kadro, mezun profili gibi sorunların da artış göstermesi nedeniyle; Fakülteler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli geliştirilebilmesi amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlar Konseyi (SABDEK) Yakın Doğu Üniversitesi Park Palace Otel'de toplandı.

Yayın Tarihi: 01/07/15 14:39
okuma süresi: 7 dak.
TC ve KKTC'deki Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları toplantısı YDÜ'de başladı
A- A A+

Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' ndeki Sağlık Bilimleri Fakülteleri sayısının son 5 yılda hızla artması ve Fakültelerde alt yapı, eğitim, akademik kadro, mezun profili gibi sorunların da artış göstermesi nedeniyle; Fakülteler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli geliştirilebilmesi amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlar Konseyi (SABDEK) Yakın Doğu Üniversitesi Park Palace Otel'de toplandı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa,Kıbrıs (Ner East University,Nicosia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Konsey; "Stratejik Planlama Çalıştayı" ve "Sağlık Bilimleri Fakültesi Akreditasyonu" ile ilgili ikinci toplantısı için toplandı.

Toplantıya, YÖK Başkan Vekili Prof Dr. Safa Kapıcıoğlu, YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş, YDÜ Rektör yardımcıları Prof.Dr. Şenol Bektaş, Prof.Dr. Faahreddin Sadıkoğlu, SABDEK Dönem Başkanı Prof.Dr Sibel Aksu Yıldırım , Başkan Yardımcısı YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevinç Yücecan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Sınav, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları katıldı.

SABDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sibel Aksu Yıldırım; "Türkiye'de ve KKKTC'de sağlık bilimleri fakülteleri hızla artıyor ve gelişiyor. Bu gelişim daima beraberinde bazı sorunlarada açık, hepimizin ortak sorunları var özellikle alt yapı, eğitim, akademik kadrolar, mezun profili gibi bazı konularda zaman zaman sohbet toplantılarında bu sorunları paylaşır hale geldiğimizi fark ettik. Biz Hacettepe Üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi olarak mart ayında bir değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaparak bu çalışmalara başladık. Ülkemizde ve KKTC'de yer alan fakültelerin dekanları ile biraraya gelerek ortak akılla bazı çözümler arayalım istedik. Özellikle bu fakülteler arası iş birliğinin ve iletişimin geliştirilmesi ihtiyacı olduğu deneyimlerimizin paylaşılması birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyin olduğu ve bu alandakı politikalara belkide daha etkin bir şekilde katkı verebileceğimizi düşündük ve bu toplantının sonucunda sağlık bilimleri fakülteleri dekanlar konseyinin oluşumu ile ilk toplantımızda 27 üniversitemizin katılımıyla bu konseyin kurulmasını da gerçekleştirdik,şu an 49 üyemiz bulunmaktadır." Dedi

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş ise; "KKTC'de ilk Sağlık Bilimleri Fakültesini kurmuş bir üniversite olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmakta bizim görevimiz diye düşünüyorum.KKTC'de Sağlık bilimleri fakültelerinin kuruluşu tabiki bir ihtiyaçtan ortaya çıkmaktadır. Öğrencilerimiz bu fakülteye büyük ilgi göstermekte çünkü mezun öğrenciler iş imkanları açısından kendileri çok şanslı hissetmektedirler. Sağlık bilimleri fakültemizi kurduk. İlk açtığımız bölümlerden bir taneside hemşirelik bölümü idi. Bu bölümü canlandırmak için ve ülkemize bir hizmet verebilmek için tüm öğrencilermizi tam burslu almıştık. Ve çok kısa bir sürede ülkemizin hemşire ihtiyacınıda hızlı bir şekilde karşılamış olduk. Ben burada KKTC'deki üniversitelerin bir bütünün parçası olduğunu görmekten oldukça mutluyum. Türkiye'de ki diğer sağlık fakültelerinin büyük vucudun bir parçası olduğunu görüyoruz."Dedi.

YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş ise; "YÖDAK olarak başta KKTC yüksek öğrenim kurumları olarak bugun elde edeceğimiz sonuçlardan yarında dahil elde edilecek sonuçlardan fazlasıyla yararlanacağız. KKTC 'nin tarihindeki son 35 yılla başlangıç olarak ve bugün gelinen noktada bu kısacık dönem 13 üniversitenin sığmış olması 75 binlere varan öğrenci sayısı % 55 gibi oranın Türkiyeden geliyor olması %17 gibi Kıbrıs lı öğrenci ama çok önemli bir başka ayrıntıda %28'nin 20 binden fazlasının 127 farklı ülkeden gelen öğrenciler oluşturuyor olması , o hep dilimize doladığımız üniversiteler adası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olgusu mucuzevi bir biçimde çok kısa bir zamana sığdırılmıştır. Burada en büyük takdir ve teşekkürün en küçük çalışanından en üsteki idarecisine kadar üniversite yetkililerinin olduğuna inanıyorum . KKTC üniversitelerinin yöneticileri özellikle üst kademeli yöneticileri bu noktada sağlık alanında da çok ciddi yatırımlar var. Tıp fakülteleri, Diş hekimliği, Veterinerlik, Eczacılık ve özellikle 2 yıllık ön lisans ve lisans programlarına yönelik inanılmaz bir ilgi var." Dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof Dr. Safa Kapıcıoğlu'da ; "hepimizin bildiği iki sözü hatırlatarak ve hatırlayarak sözlerime başlamak istiyorum; birincisi "eğitim şart" diğeride "her işin başı sağlık" bizler sağlık ve eğitimi bir araya getirmiş durumundayız. Sağlık Bilimleri Fakülteleri de bunların önemli bir parçası. Bu toplantının Kıbrıs'ta yapılması çok önemli, Kıbrıs bizim ülke olarak çok önem verdiğimiz bir toprak parçası, o bakımdan ikinci toplantınında burda olmasını ben çok anlamlı buluyorum ayrıca KKTC'de ki nüfusun yaklaşık 6/1 veya 7/1i de öğrenci . Üniversite öğrencilerinin ve üniversitelerin KKTC 'ye yapmış olduğu katkı yadsınamaz bunu hem Türkiye Cumhuriyeti hemde Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) olarak desteklemekte bizim görevimiz. Bu bakımdan Kıbrıs'taki özellikle yüksek öğretimin her geçengün kalitesinin artarak devam etmesi çok önem verdiğimiz hususların başında geliyor. İkinci husus özellikle sağlık eğitimi dediğimiz zaman başta tıp eğitimi olmak üzere bütün sağlık eğitimi unsurları özelikle uygulama ağırlıklı eğitimler o bakımdan bu eğitimlerin parçası olan uygulamalı eğitimlerin ve laboratuvar ortamların çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.Sağlık Bilimleri Fakülteleri kurulurken bunun göz ardı edilmeden ve buradaki kaliteden ve standartlardan taviz verilmeden kurulmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum."Dedi.

Konuşmaların ardından Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevinç Yücecan SABDEK toplantısının YDÜ' nün ev sahipliğinde yapılmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti .

Daha sonra ,Sağlık Bilimleri Fakülteleri'nde "Stratejik Planlama Çalıştayı" ve "Sağlık Bilimleri Fakültesi Akreditasyonu" ile ilgili toplantıya geçildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.