SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ'den mega yatırım: Smart Health

GAÜ'den mega yatırım: Smart Health

Girne Amerikan Üniversitesi'nin , "Smart Health" projesi hayata geçiriliyor.. GAÜ'nün mega yatırım projesi,Girne'de GAÜ'den sonra yapılmış en büyük yatırım olacak.

Yayın Tarihi: 14/07/15 14:08
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ'den mega yatırım: Smart Health
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'nin planlamasını 2011 yılında başlattığı ve 2025 yılı vizyonu kapsamında uygulamaya aldığı "Smart Health Projesi"nin, Girne'de GAÜ'den sonra devreye giren ikinci mega proje olacağı açıklandı.

Katıldığı TV programında konuyla ilgili açıklamalar yapan GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından 2011 yılında gündeme alınan Smarth Health Projesi'nin, Yöneticiler Kurulu ve Mütevelli Heyeti'nin onayı ve tüm bürokratik engellerin aşılmasıyla hayata geçirilme aşamasına geldiğini anlattı.

Nalbantoğlu, "Smart Health Projesi tamamlandığında, Girne Sağlık ve Eğitim Başkenti konumuna gelecek" dedi.

Nalbantoğlu "13 bin m2'lik alanda 1. Etabına geçtiğimiz günlerde başlanan "Smart Health" projesi, Girne Amerikan Üniversitesi Florence Nightingale Hastanesi'nin 2017 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir. Grup Florence Nightingale Hastaneleri ile 2013 yılında imzalanan protokol çerçevesinde tüm yatırımlar Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yapılacak, sağlık hizmetleri ise protokol gereği Florence Nightingale Hastaneleri standartlarında verilecek. Böylelikle KKTC halkı, hak ettiği ancak bir türlü ulaşılamayan kaliteli ve yüksek standartlarlar içeren sağlık hizmetini GAÜ vizyonuyla ülkemizde bulabilecektir" dedi.

2017 yılında hizmete girmesi planlanan Genel Hastane bölümünün ülkemiz için önemli bir ekonomik girdi sağlayacağını anlatan Nalbantoğlu "Bu tesisler aynı zamanda "sağlık turizmi"ne yönelik de olacaktır. Bu amaç doğrultusunda bir taraftan hastane ve sağlık yatırımları devam ederken, diğer taraftan ise "Dünya Sağlık Turizm Birliği" ve benzeri organizasyonlarla işbirliği yaparak bu konuda önemli hizmetler vereceğiz" dedi.

Sağlıkta ihtiyaçları ve öncelikleri belirleyerek yatırımlara yön verdiklerini anlatan Nalbantoğlu hastanenin vereceği hizmetlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Girne Amerikan Üniversitesi / Florence Nightingale Hastanesi özellikli ameliyatlara imkan verecek ameliyathaneleriyle, yeni doğan yoğun bakım, koroner yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım, kalp damar cerrahi yoğun bakım ve genel yoğun bakımlarıyla sağlıkta en son teknoloji ve trendleri takip ederek oluşturulmaktadır. Gerçek anlamda 7/24 hizmet verebilecek hastanemiz, acil servisinde "aynı anda" hizmet verebilecek çoklu acil müdahale / yaşam kurtarma ekiplerimizle her türlü acil sağlık hizmeti hedeflenmektedir."

Açıklamasında toplamda 100 yataklı, her türlü bütçeye uygun hasta odalarının en son teknoloji ve imkanlarla hastalara sunulacağını anlatan Günhan Nalbantoğlu "En önemli hedeflerimizin başında yüksek kalite ve standartlarda sunulacak hizmetlerin parasal anlamda karşılanabilecek olabilmesidir. Vatandaşlarımızın korkmadan sağlık hizmetlerine ulaşabiliyor olması çok önemlidir. Bu yüzden ülkemiz adına en doğru yatırımı yapabilmek ve başta vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu şunları söyledi:

"Hastanemizde, kendi alanında uzman doktorlarımız olacağı gibi her alanda polikliniklerimiz, yüksek teknoloji ile donatılmış radyoloji, nükleer tıp, her türlü tanı ve teşhis

laboratuvarlarının yeralacağı bir merkez hedeflemekteyiz. Ülkemizin sağlık alanındaki en önemli eksikliklerini gidermeyi bir görev olarak kabul etmekteyiz. Bu bağlamda dializ hastaları için de yüksek konfor ve kalitede hizmet alabilecekleri dializ merkezimiz de bu kompleksin içinde yer alacaktır. Girne Amerikan Üniversitesi / Florence Nightingale, ülkemiz adına çok önemli bir yatırım olacaktır. Girne ve çevre bölgesinin önemi açısından değer artırıcı bir yatırım olduğunu düşündüğümüz bu proje, ekonomik, sosyal, kültürel ve sağlık anlamında da ülkemize yeni bir vizyon getirecektir. Tüm Kıbrıs'a hizmet verebilmeyi hedeflediğimiz hastanemizde yüzlerce doktoru ve çalışanı ile sadece bir hastane değil aynı zamanda yılda 150 binin üzerinde hastanın yaşam merkezi olacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.