SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Gülle: "Ülkenin tek akredite kurumu olan Devlet Laboratuvarı daha da geliştirilecek"

Gülle: “Ülkenin tek akredite kurumu olan Devlet Laboratuvarı daha da geliştirilecek”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ülkenin tek akredite kurumu ola Devlet Laboratuvarı Dairesi'nin çok önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 14/07/15 18:00
okuma süresi: 3 dak.
Gülle: “Ülkenin tek akredite kurumu olan Devlet Laboratuvarı daha da geliştirilecek”
A- A A+

Bakanlıktan verilen bilgiye göre Sağlık Bakanı Ahmet Gülle günün son bayram ziyaretini, Devlet Laboratuvarı Dairesine gerçekleştirdi.

Bakan Gülle'ye, Özel Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert'in eşlik ettiği ziyarette Daire Müdürü Süleyman Şakar da hazır bulundu.

Ziyarette basına bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Gülle, Ülkenin uluslararası akredite edilmiş tek kurumun Devlet Laboratuvarı Dairesi'nin olduğunu anımsatarak, laboratuvarın ciddi misyon üstlendiğini kaydetti.

Laboratuvarda, pek çok tetkikin üst düzey bir başarıyla yapıldığını söyleyen Bakan Gülle, "Kurum, her yıl tekrarlanan standart belirlemeyle çok önemli bir rol üstleniyor" dedi.

Alınan cihazlarla Daire güçlendirildi…

Gıda alanında üstlenilen inisiyatiften sonra çok daha önem kazanan kurumun en son, alınan iki yeni ilave cihazla güçlendirildiğini kaydeden Bakan Gülle, Devlet laboratuvarının her yönüyle geliştirilmesine yönelik planlamaların devam edeceğini belirtti.

Laboratuvar, özellikle gıda analizi konusunda gelişme gösterdi…

Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Süleyman Şakar da, laboratuvarın her yıl özellikle gıda analizi konusunda gelişme gösterdiğini kaydederek pestisit testler, gıdalarda istenmeyen hayvan veya bitkileri öldürmek amacıyla kullanılan kimyasalların test edilmesine, ilişkin detaylı bilgi verdi.

Pestisit analizlerinde ciddi bir gelişim sağlandı…

Özellikle pestisit analizlerinde ciddi bir gelişim sağlandığının altını çizen Şakar, "Gıda analizleri yapmak için pestisit analizlerinde kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İlk başta 18 pestisit analizi yapabiliyorken bugün bu sayı 312'ye çıktı. Bu sayı Avrupa Birliği'nin uluslararası standartlardaki rakamıdır. Çalışmalarımız TC Yardım Heyeti, Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığı katkılarıyla sürüyor" dedi.

Bu yıl, çok önemli 2 cihaz daha alındı…

Şakar, bu yıl laboratuvara iki yeni cihaz daha alındığını kaydederek, bu cihazların özellikle, gıda analizleri ve adli davalarda gerekli analizler için kullanılacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.