SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Hastanesi Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Paneli'nde temsil edildi

YDÜ Hastanesi Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Paneli'nde temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ve Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barçın Özcem Lefke avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenen Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Paneline konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 20/07/15 09:22
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Hastanesi Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Paneli'nde temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Finn Rasmussen panelde "Pulmoner Hastalıklarda Rehabilitasyon Gereksinimi" başlıklı konuyu anlatarak ekip çalışmasının önemini vurguladı.

"Akciğer Temizleme Teknikleri, Solunum Egzersizleri Özellikle KOAH Hastalarında Etkili"

Pulmoner Rehabilitasyon programlarının yoğun bakımdan itibaren başlaması ve taburculuk sonrası da devam etmesi gerektiğini söyleyen Rasmussen, ekibinde bu alanda çalışan ve kardiyopulmoner rehabilitasyon alanında uzmanlığını tamamlamış uzman fizyoterapist olduğunu belirtti. Rasmussen pulmoner rehabilitasyon kapsamında uygulanan egzersiz, akciğer temizleme teknikleri, Solunum egzersizlerinin özellikle KOAH hastalarında etkili olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Barçın Özcem ise "Kardiovasküler Cerrahiden Sonra Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Gereksinimi" başlıklı konuyu anlatarak, kalp ameliyatı yapılacak olan hastalara ameliyat öncesi ve sonrasında uygulanan kardiyopulmoner rehabiltasyon programlarının komplikasyon risklerini azalttığını vurguladı. Özcem ayrıca ekipte bu alanda uzmanlığını tamamlamış fizyoterapist olmasının avantajlarına değinirken, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat öncesi ve sonrasında uygulanan kardiyopulmoner rehabilitasyon programlarını da anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.