SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzm. Dr.Didem Mullaaziz Dermaterapi'yi anlattı

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzm. Dr.Didem Mullaaziz Dermaterapi'yi anlattı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı Dr.Didem Mullaaziz Dermaterapi'yi anlattı.

Yayın Tarihi: 26/07/15 09:12
okuma süresi: 3 dak.
Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzm. Dr.Didem Mullaaziz Dermaterapi'yi anlattı
A- A A+

"Dermaterapi işlemi, çok sayıda ve milimetrik boyutta iğneleri olan dermaroller veya dermapen adı verilen tıbbi aletlerle uygulanan bir yöntemdir."

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı Dr.Didem Mullaaziz Dermaterapi'yi anlattı.

Uzm. Dr. Didem Mullaaziz, işlem sırasında 1cm2de yaklaşık 250-300 adet mikrokanal açılır ve yaklaşık 20 dk içinde herhangi bir iz bırakmaksızın derinin kendi elastikiyeti ile kendiliğinden kapandığını belirtti.

Dr. Mullaaziz şöyle devam etti; "Bir başka açıdan bakılırsa 20 dk boyunca deri altına açık olan binlerce kapı elde edilmiş olur. Uygulama sırasında büyüme faktörü, biyomimetik peptid ve kök hücre ekstrelerini içeren topikal ürünler uygulanır.

Dermaterapi cihazları ile deride geçici olarak açılan mikrokanallar yara gibi algılanır ve yara iyileşmesi mekanizması devreye girer. Bu mekanizmanın en önemli fonksiyonlarından biri deri içinde yine büyüme faktörlerinin salgılanması nedeni ile kollajen, hyalüronik asid, elastin fibriller gibi yapıların sentezlenmesidir. Ortamda gerçek anlamda bir yara olmaması nedeni ile üretilen tüm bu maddeler cildin doğal yapılanma sürecini hızlandırırarak anti-aging etki sağlar.

Yapılan çalışmalarda kozmetik bir ürünün, dermaterapi işlemi sırasında açtığı mikrokapılardan gönderildiklerinde normal bir uygulamaya göre 200 kat daha fazla deriye geçiş sağladıkları gözlenmiştir. Dermaterapi yöntemi ile kozmetik formüller deriye çok daha fazla nüfuz etmekte ve daha homojen bir şekilde etki göstermektedir. Bu yöntemin mezoterapiden farkı 1cm2'de yaklaşık 250-300 adet mikrokanal açılması sayesinde daha homojen bir etki elde edilmesidir. Mezoterapide ise genellikle 1cm2'de 1 noktadan enjeksiyon yapılır.

Günümüzde dermaterapi işlemi çeşitli dermatolojik hastalıkların ve kozmetik problemlerin tedavisinde tercih edilen bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

- Akne skarları (Sivilce izleri)

- Yanık skarları

- Stria (çatlak) tedavisi

- Melasma (leke) tedavisi

- Selülit tedavisi

- Gözaltı morlukları

- Saç dökülmesi (kadın ve erkek tipi saç kaybı)

- Anti-aging ( gözenek belirginliği, kırışıklık tedavisi )

Dermaterapi işlemi, uygulama yapılacak alana ve amaca göre ortalama 20-30 dakika sürmektedir. Seans aralıkları 2-6 hafta arası olabilmekte ve etkin sonuçların görülmesi için 4-6 seansa ihtiyaç duyulmaktadır. İşlem esnasında deride noktasal kanama alanları oluşmakta ve 2-3 gün sürebilen kızarıklık oluşabilmektedir. İşlem sonrasında cilt yenileyici kremler ve güneş koruyucu ürünlerin kullanılması önerilmektedir. Tedavi sonrası özel bakım gerektirmez ve kişi günlük hayatına devam edebilir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.